Foto: Facebook
Политика Србија

МИЛИЦА ИЗ ЗАВЕТНИКА У ПОЛИЦИЈИ ЗБОГ „ЖЕНА У ЦРНОМ“ – Поднела пријаву против њих, Тужилаштво реаговало!

Милица Ђурђевић Стаменковски, члан Председништва Српске странке Заветници у оснивању објавила је на свом фејсбук налогу да је обавила разговор у станици МУП-а РС, а поводом кривичне пријаве коју је предала против организације Жене у црном. Подсећамо да је ова организација недавно одржала перформанс који је изазвао лавину негативних коментара.

Објаву Милице Ђурђевић Стаменковски преносимо у целости:

Данас сам у станици полиције дала исказ овлашћеном службеном лицу МУП-а Републике Србије по налогу Вишег јавног тужилаштва, а поводом кривичне пријаве коју сам поднела против организације „Жене у црном“ и њихове предводнице Станиславке Зајовић. Позвана сам у својству подносиоца пријаве. Морам да напоменем да је полиција била коректна и професионална и да је забележила садржајно и опширно објашњење које сам изнела.

У станици сам поновила да сам реаговала на вређање наших верских осећања, ширење мржње и нетрпељивости, позивање на насиље против Српске православне цркве и скрнављење наших верских симбола испред Патријаршије.

Позвала сам Тужилаштво да реагује у складу са Кривичним закоником, јер игнорисање оваквих екстремистичких испада прети да ескалира у далеко веће инциденте, насиље и агресију према цркви и верницима.

Подсетила сам да је ова „удруга“ неколико месеци раније скрнавила споменике патријарху Павлу, Николи Тесли и другим знаметнитим личностима наше историје.

Нећу се повући док се не изборимо за наша права! Ми нећемо и не смемо бити грађани другог реда у сопственој земљи. Доста смо били тиха већина која је трпела терор од стране бучне мањине. Сувише дуго смо трпели савијене кичме, погнуте главе, бројећи ударце и шамаре. Овде су многи газили по Србији, блатили нас и тражили тобоже своја права. Питам се где су наша и где смо ми у сопственој земљи?! Важе ли за нас право и правда или је то резервисано само за привилеговане?!

Хоћу да верујем да ће овога пута институције поступити по суштинском принципу демократије – једнакости пред Законом!

извор: GovoriSrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Европу стиже СМРТОНОСАН ТОПЛОТНИ ТАЛАС! Немци ће се гушити од врућине, а код нас ће бити к’о у ГРОТЛУ ПАКЛА!

БРУТАЛНОСТ У ПОРОДИЛИШТИМА Потресна исповест породиље: „НАЈЛЕПШИ дан у животу претворио се у један од НАЈГОРИХ!“

ВАША ПРИВАТНОСТ ЈЕ ШАРЕНА ЛАЖА! Ево ко све и како ИМА ПРИСТУП ПОДАЦИМА ИЗ ВАШЕГ ТЕЛЕФОНА!

(ФОТО) ОВО ЈЕ МИЉАН КОЈИ СЕ ЗАКУЦАО У БЕТОНСКУ ОГРАДУ КОД ЈЕЛАШНИЦЕ И ПОГИНУО: Звали су га МАФИЈА, а иза себе је оставио петоро деце! Крпе крај са крајем

ШТА СЕ ДЕШАВА СА КЛИМОМ: У току су застрашујуће глобалне промене! Кључ проблема зове се пермафрост! Гура планету ка тачки без повратка!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon