Фото: Клинички центар Војводине
Друштво Србија

МИКРОСКОП ВЕЋ СПАСАВА ПАЦИЈЕНТЕ: Хитно оперисана жена у Новом Саду

Клиника за неурохирургију Клиничког центра Војводина добила савремену опрему. Уређај је коришћен у 20 тешких операција на мозгу и кичми.

После Црне Горе и БиХ спрема „црну листу“ Срба?

Хируршки микроскоп „Пентеро 800“, чувеног немачког произвођача, допремљен је у Клинику за неурохирургију Клиничког центра Војводине (КЦВ) у Новом Саду. Већ првог дана је, уз помоћ тог савременог и једног од најбољих уређаја те врсте у свету, успешно изведена хитна операција на мозгу код животно угрожене пацијенткиње.

Тај апарат, вредан 30 милиона динара и неопходан за извођење и најделикатнијих неурохируршких процедура, набављен је уз помоћ Покрајинског секретаријата за здравство, истакнуто је на конференцији за новинаре у КЦВ.

Вучић: Нека људи виде јесам ли Хитлер ја или неко други

– Опрема за неурохирургију је изузетно скупа. Стога смо направили прецизан план развоја и набавки неопходних уређаја за нашу клинику – рекао је проф. др Петар Вулековић, помоћник директора за хирургију КЦВ, и напоменуо да ресорни покрајински секретаријат и Клинички центар „имају слуха“ када је реч о набавци најпотребније опреме.

ДАРКО КУКАО НА САВ ГЛАС ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Доведите ми ћерку, због ње морам да преживим!

Професор Вулековић је додао да је за непун месец откако је нови микроскоп у употреби, помоћу тог апарата урађено око 20 деликатних операција на мозгу или на кичми.

Управник клинике доц. др Ђула Ђилвеси је навео да нови уређај омогућава неурохирурзима лакше, брже и безбедније спровођење најкомпликованијих неурохируршких интервенција чији је крајњи циљ успешније, квалитетније и брже лечење пацијената.

ЗВЕРСТВО НА ВРАЧАРУ Лопови узели од болесне деце скоро милион динара!

Новинарима је представљено и успешно учешће српских лекара на прошломесечном Европском конгресу неурохирурга у Бриселу, на којем је проф. др Лукас Ресулић награђен за најбољи писани рад.

– На том еминентном скупу водећих светских експерата из неурохирургије, на којем су размењена знања и искуства у тој области медицине и предочене визије даљег развоја, наша деветочлана делегација била је веома запажена. Спортским жаргоном речено, ми смо, попут велике европске победе Црвене звезде у фудбалу, можда са 3:0 тријумфовали на бриселском конгресу – рекао је сликовито професор Вулековић.

НЕВЕРИЦА У ПРОКУПЉУ Чудо на Митровдан! Родило усред новембра! Грађани оправдано страхују!

НАГРАДА МЛАДОМ ХИРУРГУ

НА конгресу Европског удружења неурохирурга, у оквиру форума младих неурохирурга, учествовали су најбољи неурохирурзи Европе млађи од 40 година, а прву награду за најбољи рад однео је др Јагош Голубовић, чиме је још једном показао да наши млади лекари стоје раме уз раме са колегама у свету.

ДЕЧАК (13) ИЗ ДАВИДОВЦА ШОКИРАО ИНСПЕКТОРЕ: Није ме силовао, хтео сам секс са комшијом

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Жртвама секли тетиве и гулили кожу: Бруталан напад крагујевачког клана у препуној дискотеци

ДИВЉЕ СВИЊЕ ОКУПИРАЛЕ БЕОГРАД: Једна изазвала ланчани на Пупиновом мосту! Камион је ударио па нагло стао, а онда се у њега закуцао ауто! Фудбалеру Звезде свиња истрчала на пут код Кванташа

(ФОТО) ИЗРОНИЛА НЕВИЂЕНА НЕМАН ИЗ САВЕ! Мештани Сремске Митровице у ПОТПУНОМ ШОКУ!

ХАПШЕЊЕ ЗЕМУНЦА У ЗАДРУ: Шиптар био веза са српским дилерима?

ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ Амерички професор: Срби у Призрену су бежали у цркву, јер су их јурили помахнитали Албанци који су палили све редом!

Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
32°
Mon