Фото: Википедија
Економија Србија

Михајловић: Радника нема ни на мосту код Остружнице

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић изразила је незадовољство што ни данас није нашла ниједног радника на изградњи моста преко Саве код Остружнице, на обилазници око Београда, за чију изградњу је држава издвојила 3,5 милијарди динара.

„Извођачи морају да се уозбиље… Мост мора да се заврши у року, а како видим, већ сада је јасно да не може бити завршен до пролећа следеће године. Ако то хоћемо, онда радника мора да буде више“, рекла је Михајловићева.

У саопштењу Министарства је наведено да је инвеститор радова ЈП „Путеви Србије“, а извођачи аустријска компанија „Штрабаг“ и домаћа „Мостоградња“.

„Сада је 16 сати, у извештајима пише да је радно време на овом градилишту сваког дана до 16.30, али поново видим да радника нигде нема. Уместо да овде буде најмање 100 радника, нема готово никог“, рекла је Михајловићева.

Министарка је изразила уверење да извођачи имају по неколико градилишта на којима паралелно раде, али да радови на том мосту не смеју да трпе јер се плаћају новцем грађана Србије.

Потпредседница Михајловић је додала да инжењери Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре сваке недеље обилазе градилишта по Србији и снимају стање на терену.

На основу тих извештаја, потпредседница Михајловић је одржала састанке на којима су неке компаније добиле опомене пред раскид уговора.

Министарка је навела да и она сада иде на терен јер не жели да слуша извођаче који тврде да је све у реду.

Министарка Михајловић је у суботу, 19. августа, ненајављено обишла деоницу пута од Уба до Обреновца и рекла да је разочарана динамиком радова. Тада је поручила да је на градилишту „било радника које је на прсте руке могла да изброји“.

Извор: Бета

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri