Фото: Youtube
ВИДЕО Србија

Мигранти напали девојчицу (12), мештани блокирали пут (ВИДЕО)

Мештани Шикаре су у недељу око 20 часова блокирали пут Сомбор Бездан, на излазу из града, због напада миграната на дванаестогодишњу девојчицу.

Мања група миграната, који су смештени у Прихватном центру у насељу Шикара, у суботу су напали дванаестогодишњу девојчицу, која је испратила другарицу до њене куће. Према речима оца нападнуте девојчице, четворица млађих миграната ју је окружило, а један од њих је додиривао по телу. На вриштање девојчице реаговао је комшилук, а мигранти су се разбежали. То је изазвало велики револт мештана Шикаре, који су раније већ више пута протестовали због понашања појединих становника Прихватног центра.

– Овде смо већ месец и по дана, сада очекујемо да дође неко из градске власти. Највероватније ћемо радикализовати протесте и блокираћемо пут ка Бездану или отићи испред Градске управе. Нешто мора да се догоди да би се побиљшала ситуација. Сматрамо да би прихватни центар требало затворити или да буде затвореног типа, да њихови становници не могу слободно да се крећу, када и где ко хоће, да мигранти буду под контролом – рекао је један од становника Шикаре.

Грађани су после окупљања код дома на Шикарском путу одлучили да блокирају државни пут према Бездану. Педесетак мештана Шикаре је зауставило саобраћај, а убрзо се појавила и полиција, која је преусмеравала возила на обилазни пут, како не би дошло до већег застоја, с обзиром да се ради о путу који води ка Мађарској и Хрватској граници. Мештани Шикаре су најавили да ће се протести наставити све док се не пронађе решење за миран живот у том делу града.

– Згрожен сам, не сме бити више окретања главе. Решаваћемо ситуацију у најкраћем року. Вечерас ћемо ми конктактирати све надлежне државне органе. Сутра преподне морамо знати на чему смо. Полиција мора да ради свој посао, мигранти не смеју слободно да се крећу, после 20 часова. Подржавам вас у протестима и апелујем на Комесаријат за избеглице који не може схвати суштину проблема – рекао је Зоран Рус, шеф одборничке групе СНС у Скупштини града. Он је окупљеним грађанима и обећао да ће до јутра бити договорени термини за састанак њихових представника и градоначелнице Душанке Голубовић. Блокада Безданског пута прекинута је око 21 сат.

Извор: Сомбор инфо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue