pixabay.com
Друштво Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ СВЕ ОБЈАСНИЛИ Ел Нињо ће потпуно променити време у Србији, чека нас зима какву не памтимо!

Циклон "Ел Нињо", који су створиле ваздушне струје изнад Тихог океана, доноси у Србију врло топлу зиму, па ћемо Нову годину и Божић дочекати без снега, откривају метеоролози!

ЕКСКЛУЗИВНО: ГРАЂАНИ АРАНЂЕЛОВЦА КРЕЋУ У БОРБУ ПРОТИВ НАРКО-ДИЛЕРА!

Овај глобални климатски феномен изазваће катаклизме широм света и потпуно ће пореметити климу у Европи ове зиме. Нама ће донети благу зиму и много дана са температурама у плусу. Снега готово да и неће бити, а и када падне, због високих температура брзо ће се топити.

Према Светској метеоролошкој организацији (СМО), шансе да се „Ел Нињо“ формира већ су прешле 70 одсто. Он иначе, није требало да се појави још неколико година, па је сада већ евидентно да су климатске промене и глобално загревање узели свој данак. Зато стручњаци упозоравају да у будућности у Србији више нећемо имати оштре, хладне зиме као што је било до сада.

Вучић: Србија је тенковска велесила, из Русије стиже још 30 оклопних возила

Метеоролог „Weather2Umbrella“ Ђорђе Ђурић објашњава да ћемо, ако се „Ел Нињо“ формира, Нову годину и Божић дочекати дефинитивно без снега и „дебелих минуса“.

– Почетком септембра шанса за формирање „Ел Ниња“ била је 70 одсто, али верујем да је сада порасла на 80 одсто! Уколико се “Ел Нињо” заиста формира, изазваће праву катаклизму у појединим деловима света. На срећу, у Србији су последице доста безболније. Нама ће донети само топле зимске дане, са већим бројем данау плусу него до сада. Нећемо имати дуже хладне таласе и екстремно ниске температуре. Снега готово да неће ни бити, а и ако падне, брзо ће се топити. Како „Ел Нињо“ свој максимум достиже у првој недељи јануара, први прави снег ће највероватниј пасти после Божића – наводи Ђурић.

ЛАЗИЋ КРЕЋЕ С ОДВИКАВАЊЕМ ОД КОКАИНА: Дарка родитељи ваде из пакла дроге!

Он истиче да је најстрашније то што нико није очекивао појаву „Ел Ниња“ још неколико година. Научнике највише плаши то што је овај циклон поранио.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ АУТОГОЛ О КОМ БРУЈИ ЦЕЛА СРБИЈА: Погледајте НАЈКОМИЧНИЈИ гол у историји српског фудбала! После ОВОГ видеа биће вам јасно зашто сви сумњају у регуларност меча у Новом Саду!

– Ово је алармантно јер се појава „Ел Ниња“ није очекивала још неколико година! Он се јавља на сваких шест до осам година, а последњи пут се формирао 2015. годинеи трајао све до половине 2016. и забележен је као најјачи до сада. Научници претпостављају да се период између два „Ел Ниња“ драматично смањио због климатских променакоје су задесиле планету последњих година. Један од узрока може бити и глобално загревање, које ће нашој земљи у наредним годинама доносити све блаже и блаже зиме – каже Ђурић.

Да ће јануар бити топлији него што је био раније, потврђује и прогноза Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

УЖАС У БАРАЈЕВУ! Пасторки (11) сипао вино у кока колу, па је СИЛОВАО! Манијака је одало писмо које је написала девојчица!

– Прогнозира се да ће јануар бити топлији него иначе. И средња минимална и максимална температура биће изнад вишегодишњег просека, за око 0.8 до 1.5 степени. У Београду се очекује да средња максимална температура буде око 5.7 степени – прогноза је РХМЗ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лудо време! Како год да се обучете, погрешићете! Средином недеље невиђени преокрет!

Анто Нобило: МУП нема везе са убиством Драгичевића

(ВИДЕО) СРБИЈА ЈЕ ВОЈНА СИЛА: Највећим маневрима у историји прослављамо 100 година победе!

(ВИДЕО) КИНЕЗИ ЗАПРЕТИЛИ АМЕРИМА: Не шаљите авионе и бродове у Кинеско море, БЕСНИ ПАС МАТИС НАСТАВИО ПО СВОМЕ!

Alo/Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
30°
Thu