Фото: ЛДП
Друштво Политика Србија

Уместо да га приведе, држава му јатак: зашто полиција скрива Чеду кукавицу?

Мали пример великог проблема у Србији - како се они који су радили против своје државе осећају најсигурније у њој.

Бизарни заплети у театру апсурда, повремено познатом и по имену српско правосуђе, нису новина и нека посебан реткост – па, опет, не дешава се тако често да полиција не може да пронађе онога којег управо та полиција чува. Не дешава се то, дабоме ни свакоме, односно не дешава се било коме, ко се не зове Чедомир Јовановић. Наиме, у спору који против њега због увреде води Миша Вацић, „храбри“ Чедомир се већ три пута није одазвао судском позиву – ово, само по себи, не би било толико изненађујуће знајући да сам Јовановић није тако храбар док иза њега не стоје другари из Шилерове или пријатељи из амбасада, али је интересантно да суд не може да га пронађе и приведе, иако он има стално полицијско обезбеђење.

(ВИДЕО) Пукао ми филм: Ево зшто сам развио српску заставу у Хагу

Окривљени Чедомир Јовановић већ три пута није приступио, а уредно је позван, у Први основни суд у Београду пред којим се води поступак за кривично дело увреде из чл. 170 ст. 2 Кривичног законика, а које су нанете приватном тужиоцу Миши Вацићу, кога заступају адвокат Мирјана Радовановић и адвокат Александра Сладоје. Следећи претрес заказан је за 29.01.2018. године.

На страну питање шта ће Чеди полицијско обезбеђење и чиме га је заслужило, али није илузорно да човек који је државу држао као таоца годинама, сада доживи да му држава буде јатак и скрива га од толико му невољене правде и још му омраженијег суочавања са истином? Какве су то парадржавне и параполицијске структуре, каква је то држава у држави која је одлучила да Чеди буде саучесник и помагач у омиљеној му дисциплни, бежању од одговорности?

МЛАДИЋ МОЖЕ КАЗНУ ДА ИЗДРЖАВА У ХАГУ, НА ВМА, У ШВЕДСКОЈ… Ово су могући сценарији за Раткову доживотну

Разуме се да је код Чедомира много што шта смешно – друга деца су од болести прљавих руку добијала жутицу, а он луксузна летовања и џипове; само он руши законе математике, па што му је углед нижи, то му је богатство веће; само он може да у својству Чедомира Јовановића (лично) испоручује председника у инквизиторски Хаг експрес поштом и да му то буде плус, а не отмица и кривично дело; само он може без дана радног стажа да газдује и уништава живот стотинама оних који су радили читавог века – па је ваљда логично и да само њега држава може да скрива од државе. Није, међутим, а верујемо да неће ни бити. Верујемо у оно да је могао како хоће, али да не може докле хоће. Јесмо ли држава или нисмо, видећемо већ 29. јануара, када је заказано наредно рочиште. Вацић ће, као и претходних пута, бити тамо – њега нико не мора да чува. А, ни да скрива. А, Јовановић?

Извор: Националист

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Наставак снимања серијала „Војна академија“

(ВИДЕО/ФОТО) ОВО СУ НАЈЈЕЗИВИЈА МЕСТА НА СВЕТУ: Толико су страшна да људе хвата језа од саме помисли на њих

Шешељ предлаже формирање института за Хашки трибунал

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu