Извор: wikipedia.org
Регион

Месић прети Додику и Србима: ,,Пресећи ћемо Коридор за пар сати“

Некадашњи председник Хрватске Стјепан Месић изјавио је да уколико би дошло до отцепљења Републике Српске одмах треба пресећи коридор.

Како каже, председник Милорад Додик предузима све да би до отцепљења дошло, а пресецање коридора би било ,,за пар сати готово“.

Месић је за Дневник Д рекао да је Додик на власт дошао као велики критичар Слободана Милошевића, а да је потом променио свој правац политичког деловања.

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

,,Ја мислим да он (Додик) искрено верује да БиХ може да се подели и да у том смислу он све предузима. Међутим њега ће време разуверити као и многе друге. БиХ је недељива и на овом простору та архитектура је до краја завршена, према томе свако ко троши енергију и средства на неоствариве циљеве чини глупости“, рекао је Месић и додао:

,,Када би неко отцепио део Босне и Херцеговине, да се ја питам, пресекао бих коридор и то би било за пар сати готово“, рекао је Месић.

Додикова реакција: ,,Месић поново навукао усташку униформу“

Председник Републике Српске Милорад Додик је на ово одговорио да је Месић ,,опет обукао усташко одело које навлачи по потреби за нападе на Србе и држање усташких говора по Аустралији“.

,,Тај политичар, који је део прошлости у сваком смислу и који је већ дуги низ година остављен на сметлишту историје, у чијој глави очигледно влада олуја, би поново да ратује и пресеца коридоре и призива НАТО“, рекао је Додик.

Извор: mc.rs

Према речима Додика, пошто се БиХ и у међународним политичким круговима све више спомиње ,,као њен пропали експеримент“, српски народ, који изнад свега цени слободу, једноставно не сме да допусти да доживи потоп у пропалој заједници.

,,Зато и мислим да је при таквом стању ствари рационалан дијалог о могућем мирном разлазу најбоље решење за све у БиХ“, рекао је Додик.

Он је констатовао да заговорнике ратне опције, попут ,,једног од гробара бивше Југославије – Месића“, на сву срећу нико ништа и не пита, нити било ко држи до његовог мишљења.

,,А што се тиче Месићевог истомишљеника Валентина Инцка и његових снова, поручујем му да иде у своју земљу и тамо сања, јер не знам шта ће више овде“, закључио је Додик.

Обавезе Србије

Подсећамо да је Србија један од гараната опстанка Републике Српске, па као таква мора бити у стању да је одбрани од оваквих претњи. Зато су изразито важне мере модернизације Војске Србије, а нарочито опремање војске савременим борбеним авионима којим би било каква офанзивна акција против РС била моментално одвраћена.

МиГ-29УБ Војске Србије, извор: mod.gov.rs

Извор: Говори Србија, Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У току командно-тактичка вежба Гарде Војске Србије

ЕУ не уводи додатне антидампинг дажбине за челик из Србије

Русија: џихадисти долазе из америчке базе, САД користе избеглице као ,,живи штит“

Оставите коментар