Фото: РТРС
Регион

Мектић: Што је споран „македонски сценарио“,нека буде и у РС

Министар безбедности Босне и Херцеговине Драган Мектић изјавио је данас, поводом "неког вида бунта који је опозиција исказала у Народној скупштини РС", да је за примену "македонског сценарија у РС" пошто је у Македонији "победила демократија", преноси Фена.

Наводи се да је Мектић поставио питање „зашто се у парламенту РС не расправља о ревизорском извештају о стању буџета РС, не објављују усвојене скупштине одлуке и не одговара на посланичка питања, па ни осам до десет месеци“.

„Опозиција је, када није имала други начин да скрене пажњу на ова питања, исказала неки вид бунта у Народној скупштини РС. Након тога почеле су оптужбе да је реч о пучу, “македонском сценарију“ за који сам ја у РС“, рекао је Мектић.

Он је упитао „по чему је споран “македонски сценарио““.

„Ја сам за тај сценарио у РС…Ту је победила демократија, на цивилизован и демократски начин успостављена нова влада и решавају се стратешка питања која су била у застоју“, казао је Мектић на конференцији за новинаре.

Он је додао да „за сваки сценарио само да победи демократија и у РС, да се реши питање њене изолације, криминала, незапослености и да народ не одлази са тих простора“.

Председник РС Милорад Додик изјавио је у четвртак да „немири у Народној скупштини Републике Српске јесу на неки начин увод у македонски сценарио и то управо пре избора, да би власт превремено била повучена“.

„Био је то покушај мањине да влада над већином, али ако се опозиција већ позива на закон онда морају да знају да већина одлучује“, рекао Додик за РТРС.

Он је навео да су „из опозиције већ сви заборавили шта је првобитни узрок прекида рада Скупштине, а то је враћање на дневни ред Консолидованог ревизорског извештаја о извршењу буџета, који би требало да буде на наредном скупштинском заседању“.

Додик је додао и да „полиција у среду није кршила професионалне кодексе деловања, и да је поступала према захтевима председника Народне скупштине Недељка Чубриловића“.

РТРС је навео да је „седница Народне скупштине Републике Српске одржана упркос покушају опозиције да спречи њен рад, а усвојено је више законских предлога“.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Невреме у Хрватској, пораст водостаја Саве

Невреме у Србији, ветар однео кров зграде у Шапцу (ВИДЕО)

Американац се клади на Србију: ,,Нећете ме преварити, верујем у њих!“

Оставите коментар