Регион

Медојевић са барикада: Ђукановић жели ердоганизацију Црне Горе!

Један од лидера црногорског Демократског фронта Небојша Медојевић, који се забарикадирао у Скупштини након што му је укинут посланички имунитет, оптужује, у интервјуу бечком дневнику "Стандард", црногорске власти, пре свега лидера ДПС-а Мила Ђукановића, да желе да га спрече да говори о корупцији и криминалу.

Небојша Медојевић тврди да власт жели да криминализује и елиминише вође опозиције.

Према његовим речима, Ђукановић жели „ердоганизацију“ Црне Горе. „Треба да постоји стабилност без демократије“, рекао је Медојевић.

Медојевић најављује да ће остати у просторијама посланичког клуба све док врховни тужилац Ивица Станковић не примени законе и информише га да неће бити ухапшен.

„Што се тиче суђења наравно да сам спреман да дођем пред суд“, поручује Медојевић који је осумњичен за прање новца. Он истиче да је оптужба комплетно исценирана и апсурдна.

„Мој возач је осумњичен за прање новца зато што је мењао доларе у евре. Порекло тог новца је решено, сви папири су поднети. Државни тужилац Миливоје Катнић је злоупотребио положај како би извршио репресију нада мном. Ради се о томе да треба да ме спрече да и даље јавно говорим о корупцији и организованом криминалу“, тврди Медојевић.

Он је за бечки дневник рекао да је често јавно говорио о оптужбама против тужиоца Катнића, па сматра да су оптужбе против њега освета Катнића.

Медојевић је подвукао да „сто посто“ иза свега стоји Ђукановић који, према његовим речима, губи на политичком утицају од када је Душко Марковић прошле јесени постао премијер.

Извор: РТС, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue