Политика Србија

МЕЂУНАРОДНИ ИНСТИТУТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Брже приступања Србије ЕУ уз наше препоруке!

Европска унија је прихватила предлоге Међународног института за безбедност о убрзаном пријему Србије и земаља Балкана у ЕУ и уградила их у своју Стратегију за западни Балкан донету 6. фебруара ове године.

„Зато смо убеђени да ће предстојећи састанак лидера ЕУ и земаља Западног Балкана у Софији бити прилика да се читав концепт убрзаног пријема земаља Балкана у ЕУ садржан у пројекту Међународног института за безбедност из Београда под називом „Западни Балкан у ЕУ – Wестерн Балканс ИН“ прихвати као нова, заједничка стратегија“, наводи се у саопштењу Института.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ОБЈАВИЛА ДАТУМ: Ево када ће Порошенко започети офанзиву на Донбас

Уверени смо, истичу, да ће овај модел за наставак процеса придруживања убрзати кретање Балкана ка ЕУ, оснажити про-европско расположење међу грађанима балканских земаља и поспешити реформе које су на том путу неопходне. Самит ЕУ-Западни Балкан у Софији 17. маја је за то јединствена прилика, с обзиром да је то први састанак лидера ЕУ посвећен Балкану после чак 15 година.

ДА СЕ НАЈЕЖИШ: Овом поруком се брат опростио од убијеног дилера Луке Радуловића!

„Подсећамо да је концепт нових односа у убрзаном процесу придруживања Балкана Европској унији под називом ‘Wестерн Балканс ИН’ представљен чланицама ЕУ у октобру прошле године. У Стратегију о Балкану, коју је Европска комисија усвојила 6. фебруара ове године, а која се представља на Самиту у Софији, уграђени су делови из овог пројекта који предвидјају директно активно учешће министара земаља кандидата на састанцима ЕК и на различитим панелима које ЕУ организује, без права гласа“, додаје се у саопштењу.

Вучић: Одговорићемо Хрватској реципрочним мерама

Међународни институт за безбедност је идентичну препоруку дао у свом документу WБИН, сматрајући да ће учешће представника балканских земаља у раду институција ЕУ ојачати проевропске тежње западнобалканских земаља, али и њихову одговорност према преузетим обавезама кроз процес приступања ЕУ. Реч је о читавом низу конкретних корака, који би већ сада учинили ЕУ и Западни Балкан много ближим, а народе земаља Западног Балкана убеђеним да им се нуди европска реалност, а не као до сад европска перспектива.

АЛБАНСКИ ЛОБИСТА ЏО ДИОГАРДИ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Тачи и Харадинај су мафијаши

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Војна снага Ирана због које је Америка у зони сумрака

Русија: Сарађиваћемо са Француском, али не верујемо Макрону

КАРАЏИЋ: Чињенице су изврнуте и погрешно представљене – ХОЋУ НОВО СУЂЕЊЕ!

ОВА РЕЧЕНИЦА МАЛЕ ЈАНЕ РЕШИЋЕ ЗЛОЧИН УБИЈЕНЕ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ!

ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА ПОБЕДИЛА У ЈЕРМЕНИЈИ: Премијер подлегао притисцима

ЈАНКОВИЋЕВ СЕПАРАТИСТА ОПЕТ ПЉУЈЕ – САД МУ СМЕТА ВОЈСКА СРБИЈЕ!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue