Генерал Џејмс Матис се обраћа америчким маринцима у Ираку 2007. године, извор: wikipedia.org
Америка Блиски исток Свет

Матис: САД мењају своју улогу у Сирији

Војска САД мењају своју улогу у Сирији, у складу са падом „Исламске државе”, рекао је министар одбране САД, Џејмс Матис, мислећи на гашење програма којим су се наоружавали Курди и на повећану подршку локалној полицији и безбедносним снагама.

Пентагон мења композицију снага у Сирији и у први план истиче налажење дипломатског пута до мира, сматра Матис, преноси АП.

Његови коментари прате прошлонедељно саопштење САД, којим су рекли да ће престати да достављају оружје Народним заштитним јединицама (YPG) Курда у Сирији.

Одговор Арно Гујона на напад са америчке Н1

Званичници су потврдили да ће САД највероватније од Курда узети велика војна возила и тешко наоружање, сада, када су борбе за преузимање града Раке у Сирији од Исламске државе, готове.

Као део промене улоге САД у Сирији, артиљериска јединица од око 400 маринаца напушта Сирију ове недеље, а повлаче и своје хаубице.

НОВИ ШОК У ХАГУ! У ПРАЉКОВОЈ ЋЕЛИЈИ ПРОНАЂЕНА МИСТЕРИОЗНА КОВЕРТА: Пре самоубиства оставио још једно писмо, ево за кога!

Након тог повлачења, у Сирији остаје око 1.000 америчких војника, упркос томе што Пентагон званично признаје да се око 500 војника САД налази у Сирији.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Брамерц: Злочини у Олуји су чињеница,коју Хрватска радо негира

Израел напао сиријске војне положаје

Облачно и хладно, снег и до 20 центиметара на планинама

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon