Printscreen
Спорт

МАТЕЈА КЕЖМАН ПОД ИСТРАГОМ ЗБОГ ПРАЊА 30 МИЛИОНА ЕВРА?! Обрачун с фудбалском мафијом широм Европе!

Сумња се да је у малверзацијама приликом трансфера играча, међу којима је и прелазак Кежмановог клијента Сергеја Милинковић-Савића у Белгију, опрано најмање 30 милиона евра.

ХОРОР У РУМИ! Прегажене две петогодишње девојчице у дворишту вртића!

У једној од највећих међународних полицијских акција због малверзација у фудбалу иза решетака су се нашла чак двојица најближих сарадника Матеје Кежмана – Урош Јанковић, који је ухапшен у Београду, али и Дејан Вељковић, коме су лисице стављене у Белгији!

Њих тројица били су чланови менаџерског тима који је водио трансфер једног од најтраженијих фудбалера у Србији Сергеја Милинковић-Савића, који је из Војводине продат у белгијски Генк!

Највећу акцију обрачуна с фудбалском мафијом, која се сумњичи за малверзације са трансферима, намештањима утакмица и прањем пара, покренула је управо Белгија, и то под шифрованим именом „Чисте руке“, а у њој учествују и српска БИА и Специјално тужилаштво. Куриров извор из истраге открива да се сумња да је у свим овим пословима опрано најмање 30 милиона евра, али и да би следећи на мети полиције могао да се нађе и сам Кежман!

НИНОСЛАВ ЈЕ ПРЕ 12 ГОДИНА ОТЕО, СИЛОВАО И ДРЖАО ЗАРОБЉЕНУ ДЕВОЈЧИЦУ, А САД ЈЕ НА СЛОБОДИ: Заледиће вам се крв у жилама од његовог коментара!

У Белгији 29 ухапшених

Вељковић је, како преносе белгијски медији, ухапшен у групи са 29 фудбалских менаџера, судија, тренера, функционера клубова и новинара у тој држави. Истовремено, Белгија је од нашег правосуђа тражила хапшење Уроша Јанковића, иначе црногорског држављанина, коме су у среду увече стављене лисице и одређен му је екстрадициони притвор.

– Урош Јанковић је дугогодишњи пријатељ и најближи сарадник Матеје Кежмана. Иако раде у истој агенцији, на заједничким трансферима, захтев за Кежманово хапшење за сада није стигао, иако има индиција да је он био мозак операције. Међутим, истрага није завршена, још увек се прикупљају докази, трају саслушања и може да се догоди да буде нових привођења. У међународну акцију која се спроводи на територији неколико држава укључени су српска тајна служба БИА, Служба за борбу против организованог криминала и Тужилаштво за организовани криминал – каже извор Курира.

СРЦЕ ГА ЈЕ ИЗДАЛО! Језиви детаљи ШОКАНТНЕ СМРТИ ДЕЧАКА (6) НА ШКОЛСКОМ ЧАСУ: Само је пао са столице, 20 МИНУТА ПОКУШАВАЛИ ДА ГА РЕАНИМИРАЈУ!

Он открива да су истражитељи у Белгији већ упали у клубове и да увелико чешљају уговоре са играчима, међу којима је и неколико српских фудбалера.

Ојадили Војводину

Како је Курир први писао, Кежман и његови људи који су сада иза решетака и раније су били „на мерама“ српске службе. Наиме, сумња се да су Кежман и ухапшени Дејан Вељковић од трансфера Милинковић-Савића из Војводине у ФК Генк присвојили око 400.000 евра.

– ФК Војводина је, како се сумња, у много наврата оштећена куповином економских, тј. федеративних права за њихове играче од људи међу којима је и Матеја Кежман са својом агенцијом. Очигледан пример је трансфер Сергеја Милинковић-Савића у ФК Генк из Белгије. Носилац тог посла био је агент Дејан Вељковић, али се сумња да је Матеја Кежман учествовао у присвајању око 400.000 евра, чиме су оштећени како ФК Војводина, тако и буџет Републике Србије због утаје пореза и прикривања правог износа трансфера, који је заправо био милион и по евра, а Војводина је инкасирала само 850.000 евра – наводи се у извештају српских безбедносних служби, у који је наш лист имао увид.

НЕ МОЖЕ ДА СЕ УЛЕТИ У МАГЛУ НА АУТО-ПУТУ! Професор Саобраћајног факултета о удесу који је шокирао Србију: Овај фактор је главни кривац за трагедију?

ОНИ СУ УХАПШЕНИ

Урош Јанковић – главни сарадник у агенцији Матеје Кежмана. Јанковић као играч није направио запажену каријеру, али се одлично снашао као функционер Војводине, у коју је довео Кежмана на место потпредседника клуба. Кежман ће се, међутим, кратко задржати у управи Војводине, пошто је, услед незадовољства навијача, оптужен да се уграђује у трансфере играча и да постаје менаџер најбољим младим фудбалерима, па је морао да се повуче с функције и из клуба након неколико месеци.

Дејан Вељковић – српски менаџер који је наводно по снази и важности у белгијском фудбалу у самом врху. Осим за малверзације с трансферима, сумњичи се и за намештање утакмица и прање пара. Посредовао је у трансферима тренера Александра Јанковића, фудбалера Милоша Косановића, Ивана Обрадовића, Филипа Младеновића, у преласку Милана Јовановића у Андерлехт.

Мођи Бајат – менаџер и један од наводно најутицајнијих људи у белгијском фудбалу. За њега кажу да је мало који играч могао да дође у ову државу без његовог „благослова“.

Иван Леко – хрватски држављанин, тренер белгијског Брижа и један од најбољих пријатеља Дејана Вељковића, који га је као агент заступао још док је Леко био играч.

Дечак (9) из Сурчина подигао полицију на ноге ТВРДЊОМ ДА ГА ЈЕ ЈУРИО ЧОВЕК ИЗ БЕЛОГ КОМБИЈА!

Херман ван Холсбек – спортски директор Андерлехта и један од најближих сарадника менаџера Бајата.

Себастијан Делферје и Барт Вертентен – међународне фудбалске судије за које се сумња да су умешане у намештање утакмица.

Бивши репрезентативац Милан Јовановић у шоку

ОВО ЈЕ НЕВЕРОВАТНО, РАЗОЧАРАН САМ

Бивши репрезентативац Србије Милан Јовановић потврдио је да је Вељковић био посредник у његовом трансферу из Ливерпула у Андерлехт и да с њим није имао никаквих проблема.

– Познајем Вељковића и сарађивали смо кад сам долазио у Андерлехт из Ливерпула и све што смо се договорили било је испоштовано. Што се тиче намештања утакмица, не могу да верујем да тако нешто може да се деси у Белгији. То је за мене невероватно, јер тамо сам годинама играо и знам. Ипак, не могу да тврдим сто одсто. Ако се то и догодило, бићу дубоко разочаран и мој мозак то не може да схвати. Нисмо се скоро чули. Понављам, ја нисам имао никаквих проблема с њим и он се сматра једним од најбољих менаџера тамо – истакао је Јовановић.

Истрага у седам земаља

САСЛУШАНА ТРИ ВЕЉКОВИЋЕВА РОЂАКА

У склопу истраге, осим у Србији и Белгији, претресане су куће, станови и пословни простори и у Француској, Луксембургу, на Кипру, у Црној Гори, као и у Македонији.

АКЦИЈА МУП У ЋИЋЕВЦУ! Ухапшен јер је жени понудио превоз, па је ОДВЕЗАО НА ЛИВАДУ И СИЛОВАО!

– Белгија је од Србије за сада путем међународне правне помоћи тражила да саслуша рођаке ухапшеног Дејана Вељковића – Бранка, Марка и Горана Вељковића. Они су дали исказе, везано за сумње да су у Србији прали новац који је он нелегално стекао у Белгији. Они нису задржани у притвору, а искази које су дали биће прослеђени правосудним органима те државе – објаснио је саговорник Курира из истраге и додао да је код њих пронађено 800.000 евра за које се сумња да потичу из ових кривичних дела.

Менаџер на мерама

ПОДМИЋИВАО НОВИНАРЕ И СУДИЈЕ

Клупко малверзација у вези с фудбалом почело је да се одмотава када је федерална белгијска полиција ставила на мере и почела да прислушкује телефон Дејана Вељковића и његовог колеге Мођија Бајата због сумње да учествују у махинацијама приликом трансфера.

– Тада се испоставило да не само да се баве овом врстом криминалних радњи већ да је могуће да учествују у подмићивању и намештању фудбалских утакмица. Испоставило се да се често састају у ресторанима са судијама, као и да плаћају новинаре да пишу како они желе о мечевима које су намештали – открили су белгијски медији.

Девет клубова под истрагом

ЗАПЛЕЊЕНО ОСАМ МИЛИОНА €

Истрагом је обухваћено девет клубова: Андерлехт, Бриж, Генк, Кортрајк, Мехелен, Остенде, Локерен, Гент и Стандард.

У акцији су заплењени документација, накит, луксузни сатови и готовина у укупном износу од ОСАМ милиона евра.

Од 29 ухапшених шесторица су чланови клупских управа, ту су и четири менаџера, двојица судија, двојица новинара, један бивши адвокат, двојица златара и неколико особа чији се идентитет чува због даљег трајања истраге.

Изван Белгије (Француска, Србија, Кипар, Луксембург) заплењено је 3,6 милиона евра, од чега у Србији 800.000 евра.

Нико да се огласи

КЕЖМАН И МУСЛИН ИСКЉУЧИЛИ ТЕЛЕФОНЕ

Курир је јуче покушао да добије коментар Матеје Кежмана, али и других спортиста који су се доводили у везу с њим и ухапшеним менаџером Дејаном Вељковићем. Међутим, Кежман није одговарао на позиве, као ни Сергеј Милинковић-Савић, Иван Обрадовић, Славољуб Муслин…

ДРОГА, ХАПШЕЊЕ, РАЊАВАЊЕ: ЖИВОТ ОВОГ НАШЕГ ФОЛКЕРА ЈЕ ЗА ФИЛМ, А ТЕК ДА ЧУЈЕТЕ ШТА КАЖЕ О СВЕМУ ТОМЕ!

Стручњак за намештаљке

ЏАРОВСКИ: ГДЕ СУ СРБИ И ХРВАТИ, ТУ ИМА НАМЕШТАЊА

Поводом овог случаја огласио се Велибор Џаровски, познат као „балкански краљ кладионица“. И он је признао да је намештао мечеве у Белгији.

– У Белгији се намешта највише у Европи, зато што је тамо било највише играча из држава насталих распадом Југославије. Где су Срби и Хрвати, ту има највише намештања. И ја сам радио и намештао с Хрватима, тако ћу радити и убудуће. Ако су Белгијанци издвојили Леку и Дејана Вељковића, сигуран сам да њих двојица имају некакве везе с намештањем – објашњава Џаровски.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ХРВАТСКА СЕ УБРЗАНО НАОРУЖАВА КАО ДА ЋЕ ПОНОВО У ОЛУЈУ! Поклон од Амера! Стигло моћно оружје вредно 50 милиона долара!

Отац Небојше који је пронађен после годину дана отворио душу: Нисам пијанац, био сам му и отац и мајка, а он не жели да се врати кући

Резултати показали: Муслимани гласали за Младена Иванића

(ВИДЕО) МНОГИ У СДА СУ МАСКИРНЕ УНИФОРМЕ ПРЕСВУКЛИ У ОДЕЛА! Човић отворено о Џаферовићу: Сарађивао је са муџахединима, био је присутан када су СЕКЛИ ГЛАВЕ СРБИМА!

Додик: Позваћу Путина да посети Бањалуку, али не и Сарајево

Косачов поручио Србима на Косову: Русија је уз вас

(ВИДЕО) Пиштољем на продавачице у Земун Пољу!

(ВИДЕО) 11 НАЈПОТРЕСНИЈИХ РУСКИХ ТРАГЕДИЈА: Од хаварије ових ракета је дрхтао свет

КРАЈ НЕДЕЉЕ У ЗНАКУ ПРАВОГ МИХОЉСКОГ ЛЕТА: Петак широм Србије сунчан и топао, а ево и какав је викенд пред нама

ВАЖНА ПОБЕДА: Вучић честитао српским фудбалерима!

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri