Pixabay
Занимљивости

МАСОНИ су заташкали истину о једној од НАЈВЕЋИХ ТРАГЕДИЈА У ИСТОРИЈИ?

Имена још најмање двојице од пет стручњака који су учествовали у истрази такође се налазе у масонској архиви.

Нови докази о потонућу Титаника 1912. године показују да су на истрагу о овој трагедији можда утицали масони.

ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ОБРЕНОВЦА: Дечак (9) се убио због туге за близнакињом!

Тајна архива у којој се налазе имена два милиона масона први пут је јавно објављена на страници Анцестрy, и открива у коликој су мери масони били укључени у контроверзну британску истрагу о највећој катастрофи оног доба.

Архива потврђује не само да су судија који је надгледао британску истрагу о катастрофи и главни истражитељи, него и они који су избегли цензуру – сви били масони. Док је истрага америчког Сената показала да је кривац био британски трговачки одбор због „лабавих правила која су допустила да на броду буде тако мали број спасилачких бродова“, британска истрага, коју је предводио Лорд Мејси није оптужила одбор.

Али Мејси, правим именом Џон Чарлс Бигам, био је, како се сад сазнаје, масон који је приступио лондонској ложи 1881. године. Њима је припадао и председник одбора, Сидни Бакстон, који је постао члан исте године у источном Лондону.

Овај политичар тражи да се албанском председнику забрани улазак у Србију!

Имена још најмање двојице од пет чланова комисије који су учествовали у истрази, такођер се налазе у масонској архиви; а то су професор Џон Харвард Бајлс, специјалиста за морнаричку архитектуру и Едуард Честон, виши инжењер.

У међувремену се дознало и да су Лорд Пири, који је био директор бродоградилишта Харланд анд Wолфф у Белфасту, у којем је изграђен Титаник, и један од директора компаније која је била на челу Wхите Стара (компаније у чијем поседу је био Титаниц), такође били масони. Стручњак за Титаник, Ник Комптон, аутор књиге „Титаниц он Триал“, изјавио је следеће: „Истрага о Титаницу у Великој Британији означена је као „коригована“ јер је из ње избачена већина укључених.

Само троје путника је испитано, с тим да су сви припадали првој класи. И капетан Смит је био искључен и то само зато што би већина бродова у оно време обично пројурила кроз лед без већих последица. Једина особа на коју су обе истраге навалиле под пуном спремом био је капетан брода Калифорнија који се налазио на удаљености од 13 км и чија је посада гледала кад су с Титаника испалили сигналне ракете, а ниси учинили ништа док није било прекасно.

ПОЛАРНА ЗИМА СТИЖЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Спремите се за ЛЕДЕНИ талас и дебели минус до 10. марта! РХМЗ УПОЗОРАВА НА СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ

Комптон тврди да су се Британци више фокусирали на популистичке проблеме, као на пример да ли су на спасилачке бродове примали богате путнике који су им нудили мито и зашто се нису враћали по људе који су пливали око брода.

Иначе, путнички брод који је потонуо на дно Атлантика у рано јутро 15. травња 1912. године, постао је једна од највећих поморских катастрофа у којој је погинуло више од 1.500, а преживело 700 људи. Британском истрагом је руководио трговачки одбор који је дао одобрење броду, а за којег су многи веровали да није ни желео да пронађе кривца, јер је међу одговорнима био он сам као и Wхите Стар.

ВЕЛИКА АНКЕТА: За кога ћете гласати на изборима у Београду?

Истрага је закључила да је капетан Смит учинио оно што би и било који други способан човек учинио да је био на његовом месту, пише Телеграпх. Али веза са масонима баца ново светло на читаву истрагу, и указује у коликој мери су масони били укључени у британско високо друштво, као и то у коликој су мери можда управљали њиме.

РЕКЛАМА
Заветници: Време је да Миријево добије статус општине

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛАВРОВ ОДБРУСИО ЗАПАДУ: Нема говора о столици тзв. Косова у УН!

Kако је Тито отео вилу у Ужичкој 15

Тачи: Неће бити аутономије за Србе, ни поделе Косова

Извор: Espreso.rs/Express.hr

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun