Pixabay
Европа Свет

МАСАКРИРАЛИ 800.000 ЉУДИ, Француска одговорна за геноцид у Руанди, а СРБИЈИ ДРЖЕ ЛЕКЦИЈЕ О РАТНИМ ЗЛОЧИНИМА!

Нови извештај, чију израду је наручила влада Руанде, оптужује Француску да је снабдевала оружјем и пружала заштиту починиоцима геноцида у Руанди 1994. године у којем је убијено 800 хиљада људи.

Извештај који је сачинила америчка правна фирма износи доказе који показују француско саучесништво прије, током и после геноцида који су екстремисти народа Хуту починили над етничким Тутсима и умеренијим Хутима.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ РЕГИОН! МИЛО ЂУКАНОВИЋ: Срби нису Срби, него…

Наводи се и да су француски званичници пружали уточиште некима од осумњичених за геноцид и спречавали покушаје да се они изведу на суд.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОТАЦ ИЗ ПАКЛА! Дете се оклизнуло на леду, А МОНСТРУМ ЈЕ ПОДИВЉАО!

Министарство спољних послова Француске је саопштило да је „примило к знању“ извештај фирме сачињен „на захтев власти Руанде“. У саопштењу се наводи да је Француска „посвећена гоњењу учесника“ геноцида у Руанди, као и да је француско правосуђе већ осудило неколико људи и испитује још неке случајеве.

Украјинка Диана Ланкина задивила целу Мачву: Има само 20 година и у Богатићу ради посао због ког јој се сви клањају, а ево шта каже о омладини у Србији

Руанда је прошле године објавила списак 22 француска висока официра које оптужује за помагање у планирању и спровођењу геноцида, међу којима је и генерал Жак Ланксад, начелник француског генералштаба од априла 1991 до септембра 1995.

ЖИВОТ ИМ СЕ ПРЕОКРЕНУО У СЕКУНДИ: Пар из Београда добио је позив за вакцинацију мртвог сина! КАДА СУ ВИДЕЛИ КОВЕРТУ УСЛЕДИО ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ШОК!

Списак је објављен пошто су француски истражитељи поново отворили истрагу о рушењу авиона тадашњег председника Руанде Жувенала Хабјаримане.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Откривено шта раде руски војни званичници у Пјонгјангу

ВЕСНА СТАНОЈЕВИЋ: Од почетка године 29 жена убијено у породичном насиљу и двоје деце!

Кубански медији посветили велику пажњу посети Вучића Хавани

Извор: РТРС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
28°
Mon
27°
Tue
27°
Wed
28°
Thu