wikimedia.org
Политика Србија

Мартиновић: Желимо још ближу сарадњу са Русијом

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић и саветница у Амбасади Руске Федерације у Београду Аљона Кудрјавцева оценили су данас да постоји обострана жеља двеју држава за још већом сарадњом у области економије и политике, као и на војнобезбедносном и војнотехнолошком плану.

Како је саопштено, Мартиновић је упознао саветницу Кудрјавцеву са уском сарадњом коју је Народна скупштина остварила са руском Думом, и додао да је Посланичка група пријатељства са Русијом најбројнија у скупштини.

Мартиновић је изразио и захвалност Русији на подржавању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, као и на подршци коју јој пружа у Савету безбедности. Он је још једном потврдио став да Србија не жели чланство у НАТО-у и да се држи свог принципијелног става када је у питању увођење санкција Русији.

Кудрјавцева се интересовала за унутрашњи дијалог о питању стратегије за Косово и Метохију, који је најављен за јесен, као и о градским изборима који се очекују најкасније до марта наредне године.

Мартиновић је истакао да је интерес Србије да на Косову и Метохији дође до помирења двају народа, али и јачања позиције Срба у покрајини и повратка протераног српског становништва.

Што се тиче предстојећих градских избора, Мартиновић је навео да још није прецизирано када ће бити расписани, али и да је веома битно да Београд настави да се економски развија, наводећи пример пројекта „Београд на води“, на којем су ангажована домаћа предузећа.

На састанку је било речи и о доношењу новог Устава, односно измени садашњег Устава до које ће доћи тек ако се постигне неопходна широка друштвена и политичка сагласност.

Саговорници су разговарали и о увођењу бесцаринске зоне на просторима бивше СФРЈ којом би се релаксирали односи земаља на Западном Балкану и побољшале економске ситуације Републике Србије и околних земаља.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Председник Молдавије не одобрава слање војника у Украјину

Србија: Насилна стерилизација девојчица од 11 до 14 година

Морина тражи од Раме да спречи његово изручење Србији

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun