Printscreen
Европа Свет

Марин Ле Пен предлаже нови назив партије – Национално окупљање

Лидерка француске екстремно десничарске партије Национални Фронт (ФН) Марин Ле Пен предложила је да та партија буде преименована у "Национално окупљање".

(ВИДЕО) АРКАН ЈЕ У ЊЕГА ГЛЕДАО КО У БОГА: Хармоникаш у животној исповести открио све о Цециним почецима! А ево како га је Ражнатовић китио парама на свадби!

Лидерка француске екстремно десничарске партије Национални Фронт (ФН) Марин Ле Пен предложила је да та партија буде преименована у „Национално окупљање“.

 Како наводи Ројтерс, она је то предложила у намери да се ослободи бренда који су многи гласачи повезивали са расизмом и антисемитизмом и да омогући савезништво са другим партијама.

„Наш циљ је јасан: Власт. Ми смо првобитно били партија протеста. Не би требало да постоји сумња да можемо да будемо и владајућа партија“, рекла је Ле Пен члановима своје партије који су се окупили у северном граду Лилу на партијском конгресу.

ПУТИН О КРИМУ: Јесте ли полудели? Повратак Крима Украјини није могућ ни под каквим околностима

Промена имена партије одобрена је тесном већином гласова, пошто ју је подржало 52 одсто делегата присутних на конгресу, према статистици које је партија доставила.

Они ће, наводи агенција, гласати поново о томе поштом.

Отац лидерке партије 89-годишњи Жан-Мари ле Пен који је партију основао 1972. године,, рекао је прошлог месеца у интервјуу за Ројтерс да би промена имена значила политичко „самоубиство“.

(ДОКУМЕНТ) НАТО ПУШТА МИЛА НИЗ ВОДУ И СУДИ МУ ЗА КОРУПЦИЈУ! Ево кога доводе на власт у ЦГ уместо њега

Како су претходно француски медији известили, Марин Ле Пен је поново изабрана на чело партије, као једина кандидаткиња за то место, док је њеном оцу Жан-Мари Ле Пену одузета титула почасног председника странке.

За реизбор Марин Ле Пен као председнице странке било је 100 одсто гласова, а резултати гласања објављени су на партијском конгресу.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: НАТО упутио најопаснију поруку Србима још од бомбардовања

Марин Ле Пен (49) тиме започиње трећи мандат на челу партије којом руководи откако је на тој функцији 2011. године наследила свог оца, за кога ће предложити ново звање, навео је париски лист „Фигаро“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Хрватица се заљубила у Србина, а право изненађење је тек уследило на слави у Београду

Опасна сузуки мушица стигла у Србију, катастрофа у најави

УЖАС У ОБРЕНОВЦУ: Изрешетала мужа после свађе!

(ВИДЕО) Запаљена џамија у Немачкој, нема повређених

ТЕШКА ТУГА ВЕЛИКОГ ГЛУМЦА Остао сироче одбачено од свих, глумачка звезда постао игром случаја!

ШУТАНОВАЦ ДАО ОСТАВКУ! Одлазим са места председника ДС!

(ФОТО) ВЕЛИКИ ПОЖАР НА ЛАБУДОВОМ БРДУ: Гори у близини новог дома здравља, густ дим надвио се изнад тог дела града!

Извор: Новости

Оставите коментар