Foto: Ilustracija/Nebojša Mandić
Друштво Србија

МАРАТОНЦИ ТРЧЕ ПОЧАСНИ КРУГ, АЛИ У КУРШУМЛИЈИ Станари покојнике до сахране држе усред зграде! Поставе крстачу, послужење и кажу: Не дај Боже да неко умре, али ако умре – ОВДЕ ЋЕ БИТИ ИЗЛОЖЕН!

КУРШУМЛИЈА - Професорка ликовне уметности Милена Вукајловић (36) није дозволила излагање покојника у заједничким просторијама једне стамбене зграде у Куршумлији, општини која нема капелу.

(ВИДЕО) УСТАШКА БРУКА У БЛАЈБУРГУ! Млади усташа у црном је пришао новинару, а онда је доживео ЖЕСТОКО ПОНИЖЕЊЕ!

Скоро сви станари те зграде дозволили су грађанима да покојнике излажу у сутерену стамбене зграде јер у Куршумлији нема капеле. У тај случај умешала се комунална инспекција, а на помолу је и судски епилог.

Милена Вукајловић рекла је да је у питању заједничка просторија која се налази на улазу зграде, испод њеног стана и да у њој станари већ дуже време организују бдење покојницима.

ОД СРБИЈЕ ЋЕ ОСТАТИ РУИНА, ПАКЛЕНИ ПЛАН КВИНТЕ! Београд присилити да призна Косово и откачи Русију!

„То се прочуло по граду, па су почели да довозе покојнике из других насеља и других зграда. Испред улаза поставе поклопац сандука и крстачу, а у просторији покојника. Онда, фамилија, комшије и пријатељи долазе да изјављују сучешће и ту буде послужење с пићем и храном“, навела је она.

Покуашала је да се договори са станарима да се забрани и спречи тај несвакидашњи поступак, али станари то нису прихватили због чега је Милена Вукајловић поднела пријаву комуналној инспекцији.

У ГРОБУ СЕ ПРЕВРЕЋЕ: МИЛОВ ДЕДА БИО ЦЕЊЕНИ ЧЕТНИК, УБИЈАО СЕПАРАТИСТЕ!

„У разговору с њима, није било шанси за договор. Саопштили су ми да је та просторија погодна за бдење, јер има мокри чвор. Вероватно због кувања кафа, али и купања покојника“, рекла је она.

Комунална инспекција одмах након пријаве донела је решење о забрани коришћења те просторије у те сврхе. У решењу пише: „Забрањује се стамбеној заједници у улици Топличкој да врши излагање посмртних остатака преминулих особа, у заједничким просторијама“.

ЕВО КО ЈЕ БИЛА АНАСТАСИЈА ЛАШМАНОВА, МИЛИОНЕРКА УБИЈЕНА У КОТОРУ: Газдовала хотелима и ресторанима у Црној Гори, пронађена избодена у свом стану!

Војислав Утвић (73), који одржава спорну заједничку просторију и чува кључеве од ње, казао је да осуђује Миленин поступак. Истакао је да су скоро сви станари веома огорчени због њене пријаве. Управник зграде поднео је жалбу, коју су потписали сви пензионери, станари зграде, комуналној инспекцији и затражио да се решење поништи и дозволи излагање покојника.

„Очекујемо да комуналном инспектору проради савест ;и да поништи забрану и донесе позитивно решење, и дозволи нам да у овој просторији излажемо покојнике, јер заиста немамо где“, казао је Утвић. Истовремено, он каже да су станари сагласни да и даље излажу покојнике, без обзира не забрану комуналне инспекције.

(ФОТО) ЧЕТИРИ САТА ПРЕД СМРТ: Последња Гишкина фотографија – из цркве у борбу за српство

Станарка Ранка Нешовић (73) каже да су сви станари, пензионери, сложни и да ће прекршити одлуку комуналне инспекције.

’“Не дај, боже, да неко умре, али овде ће бити изложен јер нема где на друго место, и не занима нас никакво решење… Не може Милена Вукаљовић једина да се буни због тога, јер смо ми већина која је овако одлучила“, казала је Ранка Нешовић.

НЕЗАПАМЋЕНА ДРАМА НА ВОЖДОВЦУ: Пијани мигранти покушали да угурају девојку у ауто, полицајка лавовски скочила у одбрану!

У тој стамбеној згради има 30 станова, живе пензионери, бивши радници дрвног комбината ШИК Копаоник. Милена Вукајловић каже да су заиста сви пензионери сагласни са том одлуком, док има подршку младих станара.

„Није морално ни према покојницима, нити станарима, ни комшилуку, а нарочито према деци, која се ту стално играју. Не дозвољава ми моја професија да се не супротставим овом неморалном чину“, казала је она и додала да нико не размишља о здравственој сигурности станара, посебно деце.

ХОРОР У НИШКОМ НАСЕЉУ: Позвонили му на врата и рекли да хоће да купе стан, а онда је кренуо УЖАС! Нишлија се избезумљен пробудио у Ургентном!

Најавила је да ће поднети тужбу против станара, јер крше прописана правила становања у заједничкој згради. Иначе, у Куршумлији нема капела, па је обичај да се покојници до сахране држе у кућама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ГОДИНУ ДАНА НИСУ ПРИЧАЛИ, А САДА СУ КУМОВИ: Тео открио зашто је био у жестокој …

МИНИСТАР ИВИЦА ДАЧИЋ ОТКРИО: РАСКРИНКАНА ЗАВЕРА ЗАПАДА ЗА СЛОМ СРБИЈЕ

(ФОТО) БАКА НИЈЕ МОГЛА ДА ВЕРУЈЕ СВОЈИМ ОЧИМА: Шокирала се кад је у дворишту затекла оно што је унука (13) наручила преко интернета!

Извор: Kurir.rs/Beta

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Thu
28°
Fri
17°
Sat
20°
Sun