Илустрација (Фото: Национална географија)
Занимљивости

(МАПА) РУМУНИ ШОКИРАЛИ ПЛАНЕТУ: На територији Србије се налазио град старији од Троје, цео свет трага за њим, ево где се налази

Tврдњa да се град Троја налазио надомак Београда, на тромеђи подавалских села Рушан, Рипањ и Липовачке шуме, коју је изнео истраживач Илија Огорелица, изазвали су бројне полемике у јавности.

(ВИДЕО) Мило напао Србију, а ево како му је Шешељ одговорио

Међутим, Огорелица није био први који је изнео такву теорију у јавности, пре њега је то учинио и Македонац Владо Павлов, који за разлику од Огорелице, тврди да се Троја налазила на самој планини Авали, о чему више можете прочитати ОВДЕ. Међутим, Огорелица, гостујући у продукцији „Хелм Каст“, снимак емисије можете погледати ОВДЕ, открио је да је група румунских истраживача још пре 10 година тврдила да се на територији Србије налази Атлантида и да су открили могућу локацију. Румунски истраживачи су ову тезу изнели на научном скупу „Хипотезе о Атлантиди: Потрага за изгубљеном земљом“ која је одржана у Атини 2008. године.

ТУМАЧ БИБЛИЈСКИХ ПРОРОЧАНСТАВА УЗНЕМИРИО СВЕТ: Доста је лажи, планета Девет долази, вулкан на Хавајима је само први у низу

Румунски истраживачи Mирке Тиклеану, Паул Константин и Раду Николеску у свом раду тврдили су да је водена површина на територији подунавске низије, постојала и пре око 12000 година и да се водом снабдевала из великих река које су се туда сливале од којих је највећа Дунав. Према њиховом истраживању пре 9500 п.н.е. ново воде је порастао а, Атлантида је потонула испод површине. Према њима, локација Атлантиде је Делиблатска пешчара код Беле Цркве.

НАТО БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ ШПИЈУНИРАЛЕ ЈУГ СРБИЈЕ! Стефановић: Није била угрожена безбедност Србије

ЖИВОТНА ИСПОВЕСТ МЛАДЕНА КРСТАЈИЋА: Избегао сам из Зенице, две године нисам знао да ли ми је отац жив! Радио сам у кафићу да зарадим за хлеб!

Своју тезу поткрепилу су истраживањима терна у области Делиблата које им је показало да је то подручије било у више наврата под водом и након званичне верзије о повлачењу Панонског мора.

 

У прилог њиховој тези навели су и бројна археолошка налазишта како у Србији, Винча и Лепенски Вир, тако и она у Румунији која по њима доказују да је преживело становништво  Атлантиде створило цивилизације које су касније постојале на том простору.

(ВИДЕО) СВАКА ОРАНИЦА, УТРИНА, СВАКА НЕОБРАЂЕНА ЗЕМЉА ЈЕ СРПСКИ БАРЈАК: Ненад Јездић одржао говор пред којим ће се сваки Србин посрамити


Оно што је интересантно је да и румунски научници, као и Огорелица и Павлов, тврде да се Хераклови стубови, заправо део Ђердапске клисуре. Постоје и бројни други аутори који тврде исто. У легенди о Атлантиди, она се налазила близу Хераклових стубова, док у легенди о Троји њени непријатељи су прошли тим путем да би стигли до ње.

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: БЛАГО ГАДАФИЈА СКРИВЕНО У СРБИЈИ

Последњих година све више истраживача гледа на Подунавље као колевку цивилизације, као и оних који одбацују идеју о досељавању Словена на Балкан односно који тврде да су Словени аутохтони народ Балканског полустрва. Међутим, на територији где је и скорија историја пуна неслагања и контрадикторности тешко је доказати догађаје од пре више хиљада година.

Док званична наука одбија чак и да испита нове теорије, бројни истраживачи управо на Балкану трагају за најстаријим цивилизацијама. Да није реч о српској митоманији доказ је да је међу онима који Троју траже у Подунављу, све више страних истражвача. Док не буду откривени конкретни докази, Троја и Атлантида настављају да распаљују машту читавог света.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Најоштрије санкције у историји: Амерички ултиматум у 12 тачака

БРИТАНЦИ УДАРАЈУ НА ПУТИНА ПРЕКО АБРАМОВИЧА! „Корумпирани руски новац прети безбедности“

Република Титоград: Црна Гора 12 година у канџама двије породице и једне амбасаде

ДВОЈИЦА ПРЕДСЕДНИКА ПОТПИСАЛА НИЗ ДОКУМЕНАТА Вучић: Србија жели унапређење сарадње са

Азербејџаном

ПРОНАЂЕНЕ ДВЕ РУЧНЕ БОМБЕ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Узбуна код Београдског драмског позоришта! БЛОКИРАН ЦЕО ВРАЧАР!

Извор: Правда

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon