Фото: beograd.rs
Политика Србија

Мали: Вероватно ћу поднети остваку пре краја мандата

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да ће највероватније поднети оставку пре краја мандата и да се највероватније неће кандидовати на наредним изборима у Београду.

„Највероватније нећу бити кандидат на наредним изборима и највероватније ћу поднети оставку пре краја мандата, али одлазим поносан на све што је у претходне три године урађено у граду“, рекао је Синиша Мали новинарима пре почетка седнице Скупштине града.

Мали је додао да је претходни градоначелник Драган Ђилас оставио дуг од 1,18 милијарди евра, што је по глави становника око 630 евра.

„Ми смо у протекле три године тај дуг успели да смањимо за 455 милиона евра и сада је он негде око 280 евра по глави становника. Са 20 одсто дефицита у буџету дошли смо, за само ове три године, на шест или седам“, истакао је Мали.

Како је додао, за време Ђиласовог мандата 2013. године укупан губитак свих јавних предузећа био је две милијарде динара.

Укупан профит истих тих предузећа прошле године била је више од девет милијарди динара, нагласио је Мали и додао да сада та предузећа раде у функцији грађана Београда и да градска власт од тог новца инвестира у канализацију, водовод, асфалт, нове вртиће и нове домове здравља.

„Мени је сада потпуно јасно због чега сам био предмет најпрљавије, најодвратније кампање и против мене и против моје породице у протекле три године и сада када видим ко је кандидат на другој страни онда видим и ко је новац у кампању против мене уложио протеклих година, а то су Драган Ђилас и његови тајкуни“, оценио је Мали.

У августу ове године укупно незапослених на територији града Беоргада је 90.628 лица, рекао је Мали и додао да, када је Ђилас одлазио са власти тај број био је око 108.000.

„Боримо се за свако ново радно место. Када су Ђилас и Шапић били овде имали сте три јавна градилишта, а сада их имате јавних 60, велики број инвеститора долази овде, завршили смо „Икеу“, „Хилтон“ се завршава, Београд на води расте“, нагласио је Мали и истакао да тренутно у Београду има 1.111 градилишта.

Градоначелник је оценио да Ђилас све време прави кампању за свој повратак да би имао могућност да „пљачка и да настави да ради оно што је радио пре“.

„Није се он сетио трудница, него је оставио дуг од 350 милиона динара трудницама, дуг који смо ми врати“, рекао је Мали.

На питање о случају Савамале и да ли и иза тог случаја стоји Драган Ђилас Мали је рекао: „Што се тиче Савамале ја сам свој став рекао. Очекујем да надлежни органи ураде свој део посла као што јесу, па нека кажу ко иза тога стоји“.

Мали је рекао да ће подржати сваког кандидата за градоначелника ко својом вољом, снагом и енергијом настави путем да Београду буде боље.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХРВАТСКА БРУКА: Капетан Драган осуђен на 15 година затвора

Русија прети да ће блокирати Фејсбук следеће године

Откривена тајна веза Срба и Руса — у очима предака (ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed