beograd.rs
Политика Србија

Мали: Поносан сам на сва градилишта у престоници

Градоначелник Синиша Мали каже да зна да је у појединим деловима града због радова успорен саобраћај, али је додао да ће радови бити завршени за месец-два и замолио грађане за мало стрпљења.

Мали је додао да је поносан на сва градилишта у престоници, јер се на тим потезима није радило деценијама.

„Када мајсторима видимо леђа, биће нам кућа лепша, а Београд је дом свих нас“, рекао је Мали, а саопштила Градска управа.

Градоначелник каже да је у разговорима са грађанима увидео да није проблем што се ради, јер знају да се на реконструкцију Трга Славија и Булевара ослобођења чекало више од 15 година, а на обнову Бранковог моста четири деценије.

„По први пут имамо толики број градилишта јер су неопходни, а не зато што је некоме пало на памет да то ради. Због свега се ствара привид да негде не може да се прође, али саобраћај функционише, успорено али функционише“, рекао је Мали и апеловао на грађане да више користе јавни градски превоз.

Мали је рекао да је МУП додатно ангажавао око 1.500 полицајаца задужених за безбедност деце у Београду.

„Желим да сви заједно прођемо кроз овај период што безболније, али и да се полако као становници овог града навикавамо на велик број градилишта у наредним годинама, с обзиром да у претходних 15 до 20 година много тога није урађено“, рекао је Мали.

Он је додао да је град је стабилизовао своје јавне финансије и обезбедио новац за реконструкцију улица, водоводне и канализационе мреже, топловод и уређење фасада.

„Ипак, излуђује ме да појединци, када средимо неку фасаду, а до сада смо их средили више од 200, упропасте је графитима или поспу детерџент у фонтану, како је то урађено пре неки дан. Не знам како то да назовем него као политичко лудило опозиције, која уместо да нас напада вербално, она се служи оваквим методама као неким видом протеста и политичке борбе“, указао је Мали.

Говорећи о градилишту „Београд на води“, Мали је рекао да се никада интезивније није радило на том пројекту, с обзиром на број радника и број градилишта.

Тренутно се, каже, изводе радови на четири стамбене куле, до краја октобра ће бити завршена фасада на прве две зграде, а у априлу наредне године очекују се и први станари.

„Веома сам поносан на тај пројекат, који је потпуно подстакао нашу грађевинску индустрију. Полако, али сигурно испуњавамо обећано за прву фазу радова „Београда на води“, рекао је Мали.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Примећен лет ракета ка обали Северне Кореје?

Ђаци ни ове године неће носити униформе

Брнабић: Београд се не колеба, желимо да будемо у ЕУ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed