beograd.rs
Друштво Србија

Мали: Пензионери сутра добију повишицу

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да ће сутра пензионерима бити исплаћен први део пензије за октобар са повишицом од пет до 13 одсто и додао да пензије никада нису биле веће

ДАРКО КУКАО НА САВ ГЛАС ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Доведите ми ћерку, због ње морам да преживим!

Он је у Дневном центру и клубу за дружење најстаријих грађана „Радана Пупић“ у Београду казао да је Србија 2013. године била пред банкротом, али да данас има стабилне финансије захваљујући најстаријим грађанима, којима су у претходне четири године биле умањене пензије.

ЗВЕРСТВО НА ВРАЧАРУ Лопови узели од болесне деце скоро милион динара!

„Оно што је и председник Србије (Александар) Вучић рекао, како настављамо да растемо из године у годину тако ће и пензије бити све веће и веће“, казао је Мали.

По његовим речима, млади из Србије више неће одлазити у друге земље, јер земља има бољу перспективу и сигурност.

После Црне Горе и БиХ спрема „црну листу“ Срба?

„Наша деца не размишљају да иду на Нови Зеланд и у Америку да раде, већ размишљају о томе да остану овде, да заснују породицу и имају своју будућност овде“, додао је Мали.

Министар за рад, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић казао је да је циљ његовог министарства да у сваком граду у Србији буду геронтолошки центри и клубови попут тог у Београду.

Вучић: Нека људи виде јесам ли Хитлер ја или неко други

„Када год видим да је Влади добро, тражићу да, онолико колико је добро грађанима Србије, буде добро и пензионерима. Инсистираћу као ресорни министар да пензије расту“, казао је Ђорђевић.

Жртвама секли тетиве и гулили кожу: Бруталан напад крагујевачког клана у препуној дискотеци

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да је геронтолошки клуб „Радана Пупић“ изграђен на 300 квадрата, а да је Град у њега уложио девет милиона динара.

„Једна од активности које ускоро очекујемо је да отворимо још један дом за старе који ће бити 30. у низу, а један од приоритета је да унапредимо здравствену заштиту људи треће доби“, казао је Радојичић и додао да је у претходне три године отворено девет центара за старе у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИКРОСКОП ВЕЋ СПАСАВА ПАЦИЈЕНТЕ: Хитно оперисана жена у Новом Саду

МАЈКЕ ДА СПРЕМЕ ПОТВРДЕ: Ако нису вакцинисале децу следи озбиљан УДАРАЦ ПО ЏЕПУ

ШОК! ВИСОКИ НЕМАЧКИ ЗВАНИЧНИК: Можда Ангела Меркел оде с власти и РАНИЈЕ!

НЕВЕРИЦА У ПРОКУПЉУ Чудо на Митровдан! Родило усред новембра! Грађани оправдано страхују!

ДИВЉЕ СВИЊЕ ОКУПИРАЛЕ БЕОГРАД: Једна изазвала ланчани на Пупиновом мосту! Камион је ударио па нагло стао, а онда се у њега закуцао ауто! Фудбалеру Звезде свиња истрчала на пут код Кванташа

Novosti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
27°
Tue