ВИДЕО Русија Свет

МАЛИ ХЕРОЈ: Девојчица данима преживљавала у Сибирској шуми (ВИДЕО)

Спасиоци су данима тражили малу Јану која се изгубила у густој сибирској шуми. Мала Рускиња се спасила захваљујући својој сналажљивости.

Јана Томачева је пронађена, жива, у недељу, у дивљини руског Краснојашког региона, након што је лутала шумом шест дана. Операција спасавања је трајала готово недељу дана, са више од 230 полицијских службеника, припадника националне гарде, војске и добровољаца који су претраживали неприступачну шумску област.

Стотине квадратних километара густе тајге, путеви, као и земљиште уз реке претражено је уз помоћ 17 теренских возила. У потрагу су били укључени и хеликоптери, беспилотне летилице и жироплан.

Како извештавају локални медији, позивајући се на портпаролку Министарства за ванредне ситуације, мала Јана је пронађена изузетно исцрпљена, те је убрзо пребачена у болницу у Краснојарску.

Јана је нестала у понедељак, након што је отишла са мајком и старијим сестрама у бербу шумских плодова. Наводно, свака је кренула у различитом правцу, а када се најмлађа Томачева није појавила до увече, породица је дигла панику.

„Изгубила се близу села Чиндат. То је прилично удаљено подручје, шума је изузетно густа“, рекао је касније спасилац. „Довољно је да ходате десет километара и да не видите ништа“, јавили су локални медији позивајући се на полицију.

Десетине локалних становника и спасилаца стигло је до подручја док је трајала потрага.

Да ситуација буде још гора, прва два дана претраге падала је јака киша, па су и пси почели да губе трагове девојчице у блату.

„Мала Јана није баш добро познавала шумски терен, сем неколико путева које јој је показала њена мајка“, рекао је председник општине села Чиндат, Николај Алин, с којим су локални медији радили интервју за време потраге. „Штавише, ове године је на том подручју било јако мало плодова и печурака, а земља је превише влажна за ватру“, додао је он.

Међутим, према последњем извештају, на крају се испоставило да су управо бобичасти плодови били ти који су девојчицу одржали у животу скоро недељу дана. Она је такође успела да се избори са ројевима комараца и мушица, као и да избегне многе медведе и друге шумске звери које живе на том подручју.

Извор: Глас Москве

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Убице, пљачкаши и терористи: ОВО СУ ,,ЖРТВЕ ГЕНОЦИДА У СРЕБРЕНИЦИ“

ЗА РОБИЈУ: Чанков историчар из Новог Сада шири мржњу према Србима у Црној Гори! (ВИДЕО)

КАТАСТРОФА: Црногорски тајкун преузео „Енергопројект“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun