Друштво Политика Србија

Мали: Фокус на заштити деце

Поводом обележавања Међународног дана детета, градоначелник Београда Синиша Мали и министар за рад Зоран Ђорђевић посетили су Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Синиша Мали је приликом посете Звечанској истакао да су у области социјалне заштите управо деца била фокус рада Градске управе у протекле три и по године.

НАЈОПАСНИЈЕ СЕРИЈСКЕ УБИЦЕ ИЗ ИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ: Убијали жртве па им јели срца, силовали их мртве, а најбруталнији од свих био је Столе из Београда

Мали је истакао да је за три и по године издвојено 12 милиона динара за кречење просторија Центра у Звечанској, за куповину намештаја, замену столарије.

То, каже, није довољно, па ће у буџету за наредну годину бити предвиђена средства за даље унапређење рада те установе. Мали је посебно назначио допринос свих запослених у Звечанској којима је захвалио на пожртвованом раду.

„Можемо да купимо намештај, столове, душеке, кревеце, али не можете да купите љубав коју запослени пружају овој деци. Нама остаје да им пружимо подршку, да би они свој посао обавиљали на прави начин, а ови малишани били срећни и наставили живот на прави начин“, рекао је Мали.

Градоначелник је подсетио да је у претходне три и по године први пут y Граду основан Савет за права детета. Додао је и да сарадња са ресорним министарством никада није била боља.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да су Влада Србије и Град спремни и вољни да учине све како би деци пружили оно што нико не сме да им узме – њихово срећно детињство.

(ФОТО) УСТАШКИ КОЉАЧ ФРА САТАНА: Мајка му била Српкиња, а он српску децу крамповима клао

„Бавимо се децом и бавићемо се децом, то је наша будућност“, навео је Ђорђевић.

Додао је да влада и град са Амбасадом Турске раде на изградњи Материнског дома недалеко од Центра у Звечанској.

Мали и Ђорђевић су се данас у Звечанској дружили са малишанима и поклонили им играчке.

Градоначелник је додао да је пре два дана обишао и радове на изградњи Прихватилишта за децу и омладину, новог објекта у којем ће деца која су, нажалост, била злостављана или су из породица у којима је било насиља, добити могућност за праву негу и заштиту.

(ВИДЕО) МИЛИОНИ СУ ПОГЛЕДАЛИ ОВАЈ ШОКАНТНИ СНИМАК: Да не би платио хотелски рачун, искочио кроз прозор собе на 19. спрату!

„Усвојили смо и Акциони план за унапређење предшколског образовања у граду, као и Протокол како да се све службе, градске и републичке, искоординирају када су у питању деца са улице. Обновили смо три центра за негу и боравак деце са сметњама у развоју и нећемо на томе стати, настављамо из дана у дан, да унапређујемо положај деце и боримо се за њихова права“, поручио је Мали.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Титов брод-дух нађен насукан на плажи у Калифорнији

ХАГ ГАСЕ НА СВЕТОГ НИКОЛУ: 72 Срба осуђено на 1.138 година затвора! ХАШКИ ТРИБУНАЛ БИО НАЈВЕЋИ ЛОГОР ЗА СРБЕ!

Додик: РС је држава, а БиХ је колико-толико

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat