Printscreen
Политика Србија

МАКРОН УПУТИО ПИСМО ВУЧИЋУ: Наше братство по оружју нека буде основ за стратешко партнерство Србије и Француске!

Председник Француске Емануел Макрон упутио је писмо председнику Србије Александру Вуцвцићу у коме изражава жељу да током посете Београду 5. и 6 децембра заједно са њим оживи сећање на страшње жртве које је српски народ поднео за на страни савезника у Првом светском рату и да то послужи као основ за ново настојање Француске и Србије у оквиру стратешког партнерства. Писмо председника Француске Вучићу у целини гласи:

(ВИДЕО) Милица Заветница говорила о уједињењу Србије и Црне Горе, па заплакала за микрофоном

„Желео бих да Вам се лично захвалим на Вашем присуству у Паризу на церемонији, којом је обележена стогодишњица примирја из 1918. године. Знам колико је српски народ пропатио током Првог светског рата, подневши страшне жртве од више од милион и две стотине хиљада људи, што је чинило готово трећину становништва. Желим да одам признање њиховој борби на страни савезница, а посебно Француске на Солунском фронту, о коме се не тако често говори, иако је био одлучујући за окончање тог разарајућег сукоба.

ОДБОРНИЦА ЗАВЕТНИКА У НИШУ СЕ ОДРЕКЛА ДНЕВНИЦЕ! ОСТАЛЕ СТРАНКЕ ЋУТЕ

Желим да Ви и српски народ будете у потпуности уверени у моје залагање да се укаже част и оживи ово сећање, као што ћемо то заједно учинити приликом моје посете Србији 5. и 6. децембра ове године.

(ФОТО) БРИТАНСКИ НОВИНАР БРУТАЛНО РАЗВАЛИО И ЛОНДОН И ШИПТАРЕ: Како Косово да буде примљено у Интерпол када је легло криминала?!

Изражавам жељу да обележавање братства по оружју наших двеју земаља и жртве наших војника послуже као основа за ново заједничко настојање наших двеју држава у оквиру стратешког парнерства, како бисмо још више унапредили сарадњу, европске вредности и регионалну стабилност.

МЕЊАМО ЗАКОН, ИЗВРШИТЕЉИ ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ ДА ДИВЉАЈУ: Помоћница министра правде Јелена Деретић најављује промене у овој области!

Такође, желим да Вам се захвалим на Вашем недавном писму у коме сте ми указали на допринос Владе Републике Србије развоју наставе француског језика и мултилатералне франкофоне сарадње. Стално ангажовање Ваше земље током једанаест последњих година у својству члана посматрача Међународне организације франкофоније (ОИФ) ушло је у нову етапу на самиту у Јеревану у октобру ове године, када сте једногласном одлуком добили статус придруженог члана. Француска је подржала овај избор и ја понављам нашу вољу да Вам помогнемо на путу промовисања француског језика у Србији и вредности које су нам заједничке, на чему сам Вам веома захвалан.

КОНАЧНА ЛИСТА: Ко је гласао против Косова

У очекивању да се са Вама ускоро поново сретнем, молим Бац, господине председниче, да примите изразе мог дубоког поштовања“, наводи се у писму председника Макрона, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Католичка црква мења текст молитве „Оченаш“

(ВИДЕО) НАЈНАПРЕДНИЈИ РУСКИ БОРБЕНИ АВИОНИ ЧУВАЈУ НЕБО ИЗНАД СИРИЈЕ: Сада је откривено зашто их је Москва послала баш у ту земљу

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ: Самоубица скаче пред точкове градског аутобуса, осим возача сви остали се праве ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ДОГОДИЛО

АЛБАНЦИ КРЕНУЛИ У ОСВЕТУ?! ИНСПЕКЦИЈА У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ: Све српско склањају са рафова!

Informer.rs/Tanjug

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed

Истакнуто