Регион

МАКЕДОНИЈА ДОБИЈА НОВО ИМЕ И НА АЛБАНСКОМ

Предлог за решење 27 година дугог спора Скопља и Атине око имена Македоније добио је и албанску верзију - Република Илинденска Македонија на албанском језику би гласила Илиндитасе, а заменик македонског премијера Бујар Османи сматра да та верзија фонетички и граматички звучи албански.

Он је скопској телевизији Телма рекао да је цео тај процес производ компромиса у којем свако треба да се нађе и попусти, пренела је МИА.

РАСВЕТЉЕНА МИСТЕРИЈА: Ево чији је ДНК нађен на гаћицама Јелене Марјановић

– Цео овај процес треба да буде продукт компромиса тако што ће свако да нађе себе и попусти. Сматрам да ово решење, то јест албанска верзија имена објашњава концепт заједничке борбе Албанаца и Македонаца за заједничку државу пре 115 година, рефлектоване преко Илинденског устанка. Фонетички и граматички звучи албански, што задовољава основне захтеве и принципе целог процеса – рекао је Османи.

ВРАЋАЈУ СРБЕ И СКИДАЈУ ИМ ТАБЛИЦЕ: Ако сте кренули на пут и имате овај папир, ЧЕКА ВАС НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ГРАНИЦИ!

Османи је, одговарајући на примедбе албанских лингвиста у Македонији да је овакав превод језички бесмислен, рекао да су такви коментари део менталитета и да је јасно да име државе треба да буде на македонском језику, уз албански превод.

(ВИДЕО) КОШТУНИЦА СЕ ОЖЕНИО У СТРОГОЈ ТАЈНОСТИ: Ово је друга жена бившег председника!

Према његовим речима, Илиндитасе на албанском значи Илинденски устанак.

Овако је убијао „земунски клан“: Полицијски извештаји који откривају СВЕ што се до сад није знало

Са друге стране, албански лингвисти, пак, сматрају да термин Илиндитасе нема никаквог смисла и да је у супротности са граматиком албанског језика.

(ВИДЕО) 12 година обмане и лажи: ОВАКО СЕ КУПОВАЛА НЕЗАВИСНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ !!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) ЦЕЦА БОЈКОВИЋ ЈЕ ЊОЈ ПРЕОТЕЛА МУЖА! Једна од највећих звезда Југославије, лепотица за којом су се сви окретали, прелепа је и дан данас!

ЛАЗАНСКИ: Наши генерали издали Косово

ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ ДО ЧЕТВРТКА: Упозорење на пљускове, грмљавину, негде град!

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ: Црна Гора није српска, већ провинција НАТО и Велике Албаније!

ДОДИК: Јасеновац се мора окарактерисати КАО ГЕНОЦИД НА МЕЂУНАРОДНОМ НИВОУ

(ВИДЕО) РАДНИЦИ ЕПС УЗЕЛИ МИТО У КАФАНИ! Погледајте како броји паре за столом! ДОШЛИ ДА ОЧИТАЈУ БРОЈИЛО, ПА ОД ВЛАСНИКА УЗЕЛИ 420 ЕВРА

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon