Извор: pixabay.com
Регион

БЈРМ ће гласати за пријем Косова у Интерпол

Бивша југословенска република Македонија ће крајем септембра гласати за пријем Приштине у Интерпол, изјавио Иван Стоилковски, посланик у Собрању и председник Демократске партије Срба.

Упитан да ли је добио одговор на питање које је поставио у македонском парламету – како ће Скопље гласати када се буде одлучивало о пријему Приштине у Интерпол, Стоилковски за ,,Вечерње новости“ каже да га није добио, ,,али нема сумње да ће Македонија дати глас за чланство“.

,,И то ће после диплматског рата који се одиграо између Београда и Скопља поново отворити тензије између две земље“, оценио је он.

Стоилковски каже да није добио одговор ни на питање шта су македонске службе тачно урадиле да Србија повуче особље из своје амбасаде и да ли иза тих активности стоје представници станог фактора.

Он је, поводом предстојеће парламентарне расправе закону о двојезичности, рекао да је то увод у федерализацију Македоније и додао да је ДПС заједно са ВМРО-ДПМНЕ поднела амандман у коме се тражи да исти статус, осим македонског и албанског, добију и српски и турски.

Према његовим рецима, шансе да тај амандман прође су никакве, јер је парламентарна већина премијера Зорана Заева изузетно танка, тако да га ,,Албанци држе у шаци“, а Заеву не одговара никаква криза пред локалне изборе 15. октобра.

Упитан да ли ће је следећи корак усвајање у Собрању резолуције о геноциду над албанским народом у Македонији у периоду 1912-1956. године, Стоилковски каже да ,,у овој фази вероватно не, али питање је тренутка када ће Албанци тражити и то“.

Извор: Говори Србија,Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Јасеновцу уз полицијско обезбеђење скинута плоча с усташким поздравом (ВИДЕО)

Кина одржала војне вежбе близу Корејског полуострва

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ВУЈОШЕВИЋА: Србија је највећи кривац за грађански рат, бомбардовали су Сарајево као да су освајали Албанију

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun