Printscreen
Регион

МАКЕДОНЦИ НАСЕЛИ НА ПРЕВАРУ ДЕЦЕНИЈЕ: Хватали се за главу кад су схватили шта су урадили!

На ову лажну интернет страницу насео је велики број грађана, који су се потом на својим Фејсбук профилима хвалили да су јефтино купили авионске карте и захваљивали се Визеру на промоцији.

ЏАКА И ШАЋИРИ НА УДАРУ ШВАЈЦАРАЦА: Нисте смели да провоцирате Србију „албанским орлом“!

Лаковерни Македонци за само један долар масовно су пре пет дана са својим платежним картицама куповали авио карте са лажног сајта, а када су схватили да се ради о превари, хватали су се за главе. Овај штос са лажним сајтом упалио је код Македонаца, а упућени истичу да ће вешти преваранти, ако то већ нису урадили, исти систем применити и у суседним земљама.

На социјалним мрежама у Македонији недавно се појавила лажна интернет страница са сличним именом као нискобуџетна авиокомпанија Визер која је нудила чак две авионске карте за само један долар! На њиховом сајту је стајало да се овако јефтине карте нуде у оквиру „обележавања 15-годишњице авиокомпаније“.

ЕВО ДОКАЗА О НЕВИЂЕНОЈ КРАЂИ! ИЗ КОНТРОЛНЕ СОБЕ СУГЕРИСАЛИ ДА СЕ ПРЕГЛЕДА СНИМАК, СУДИЈА БРИХ ЈЕ ТО ОДБИО! Скандал какав није виђен у фудбалу тресе свет!

На ову лажну интернет страницу насео је велики број грађана, који су се потом на својим Фејсбук профилима хвалили да су јефтино купили авионске карте и захваљивали се Визеру на промоцији.

Шок је уследио када су недуго потом схватили да су били преварени и да је реч о лажној интернет страници, па су масовно почели да се јављају у банке и од службеника траже да им хитно блокирају платежне картице.

Преварени су преко социјалних мрежа упозоравали и друге људе који су насели на обману и лажну Визер страницу, препоручујући им да се хитно јаве у своје банке и блокирају рачуне ако не желе да се пробуде са нулом денара на својим платежним картицама.

(ВИДЕО) Србин скинуо шаховницу са аутомобила у Босанском Броду, па онда послао поруку свима који слично покушају! ЕВО ШТА ЈЕ РЕКАО!

Исти апел су преко својих официјлних интернет сајтова упутили и из банака у Македонији саветујући своје клијенте да широм отворе очи и добро провере име интернет странице пре него што унесу личне податке и податке са својих платежних картица.

Продају јефтиних авио карата преко лажне веб странице истражује полиција. Прикупља податке да би утврдила колико грађана је насело на примамљиву понуду – две авио карте за један долар.

ЛЕГЕНДА МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕДА ОШТРО КРИТИКУЈЕ НЕМАЧКОГ СУДИЈУ: „Оружана пљачка, БИО ЈЕ ПЕНАЛ за Србију!“

– Сектор за компјутерски криминал и дигиталну форензику предузима мере и активности ца сиљем прикупљања информација о оштећеним особама, као и информације о могућим починиоцима и другим особама укљученим у превару и крађу података – кажу у МУП.

Према подацима Асоцијације за е-трговину, уназад годину дана знатно је повећана куповина преко интернета. Скоро 20 процената становништва Македоније је набавило неки производ или су услугу платили уносећи податке са својих банкарских картица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОНОС СРБИЈЕ: Наши млади математичари покупили чак шест медаља!

Експлозија прекинула говор премијера, има мртвих!

ШОК ИЗ ИТАЛИЈЕ – ЕУ се распада за годину дана!

(ФОТО) ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: Ево како је грчки премијер прославио историјски споразум са ЕУ!

СРБИЈА – ШВАЈЦАРСКА 1:2! Шаћири срушио „орлове“ и наставио са провокацијама!

СРБИЈА – ШВАЈЦАРСКА 1:1! Џака изједначио и почео да провоцира!

ЛАЖНА ОТМИЦА НОВИНАРА ДОБИЈА ЕПИЛОГ: Стефан Цветковић ће морати да ‘ПЕВА’ У ТУЖИЛАШТВУ

СРБИЈА ДОБИЛА ПОРУКУ ЕУ, КАЗНИТЕ РУСИЈУ БЕЗ ОДЛАГАЊА?! Брисел би да нас завади са Путином, а заузврат НУДИ ВЕЛИКО НИШТА!

Извор: telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
19°
Fri