pixabay.com
Занимљивости Свет

Мафијаши дају 1.000 евра за тајно дописивање: Договарају састанке без страха да ће бити откривени

Криминалци широм света пронашли су нови начин комуницирања! Како Српски телеграф сазнаје, нова апликација "СкyЕЦЦ", која у потпуности штити личне податке од било каквог цурења у јавност, потпуно је залудела свет. Ипак, најомиљена је међу особама из кримогених сфера које помоћу ње несметано могу да шаљу поруке у вези са својим активностима, без ризика да ће завршити иза решетака!

Додик у важној мисији у Санкт Петербургу

– Наводно, ова апликација гарантује корисницима да нико не може да чита поруке које размењују. Листа контаката корисника је шифрована и поруке могу само да вам шаљу особе које знају ваш тајни код и које прихватите. Не постоји ваше име или број телефона на основу ког би неко могао да вас нађе и пошаље вам поруку! Због тога је ова апликација постала омиљена криминалцима и мафијашима широм света! Помоћу ње несметано могу да комуницирају о криминалним активностима, односно да праве планове, уговарају састанке и остало – каже извор Српског телеграфа.

„АМЕРИКА ЈЕ ДИГЛА РУКЕ ОД КОСОВА“ У Брисел стигла шок порука из Вашингтона, Албанци су остали на цедилу, сада је СВЕ ОТВОРЕНО!

Између осталог, како би подаци били апсолутно заштићени, корисницима ове апликације је сва друга комуникација ван ње на телефону онемогућена. То значи да Фејсбук, Твитер и Инстаграм на телефону не могу да се користе.

ШЕСТА ЖРТВА НЕСРЕЋЕ У СЕЛУ БАРЛОВО: У Нишком клиничком центру од последица тешких повреда умро 58-годишњи Радивоје Вучић

– Иначе, „SkyECC“ има функцију такозваног самоуништења порука. Корисник може да подеси аутоматско уништавања порука које се размењују, што значи да оне нестају чим их корисник отвори! Управо зато ову апликацију користе многе криминалне групе и међу собом размењују информације без страха да ће полиција да их открије – додаје извор.

Састанак Дачића и Танина уочи седнице Савета безбедности УН: У фокусу разговора ситуација на КиМ

Цена „SkyECC“ креће се од 600 до 1.100 евра, у зависности од модела телефона. Рок коришћења апликације је шест месеци, након чега се може обновити лиценца на додатних шест, која се додатно плаћа 600 евра. Иако је ова апликација залудела свет, стручњаци тврде да ипак није могуће потпуно заштити податке на интернету.

„БРАТСКИ СРПСКИ НАРОД МОЖЕ ДА РАЧУНА НА НАШУ ПОМОЋ“ Изузетно важна порука стигла из Путиновог кабинета: Русија неће мирно гледати уколико почнете војне акције на северу Косова!

ПРЕДНОСТИ „SkyECC“

Самоуништавајуће поруке

Шифровани пошиљаоци и примаоци

Сва друга комуникација ван ње на телефону онемогућена

Фејсбук, Твитер и Инстаграм не могу да се користе

Период коришћења шест месеци, након чега се може продужити

Шведски суд одбио захтев за хапшење Асанжа

– Савремени технолошки системи сваку информацију у протоку могу да ускладиште и она може бити доступна онима који су за њу заинтересовани. Пре свега, полицији и безбедносним службама углавном око откривања неких кривичних дела – каже криминолог Добривоје Радовановић.

УВАЛИО СЕ „ДО ГУШЕ“ Буна у Приштини против Тачија! Изнете жестоке оптужбе које ће га ДОКУСУРИТИ!

600 до 1.000 евра цена „SkyECC“

Он наводи да је продаја оваквих апликација дозвољена уколико није превара.

– Све је дозвољено ако није изричито забрањено, а ово није. Само је питање да ли се ради о превари људи или апликација у неком степену заиста штити податке. Пошто у потпуности није могуће заштитити, они можда нестају из телефона, али не и из базне станице – додаје Радовановић.

(ВИДЕО) ДЕВОЈЧИЦЕ КОРИСТИЛИ ЗА ПРОСТИТУЦИЈУ: У акцији КЛУБ ухапшена два макроа која су подводили штићенице дома за незбринуту децу

Крију поруке од супруга

Добривоје Радовановић наводи и да људи имају потребу да штите податке из разних разлога.

– Дешава се да такве видове комуницирања користе мушкарци или жене који желе да сакрију неке ствари од својих брачних партнера – каже Радовановић.

КИНЕСКА АПЛИКАЦИЈА ПРЕСТИГЛА ФЕЈСБУК Популарност расте и у Србији

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„БАЛКАНСКА МЕЂА“ ДОМИНИРА У РУСИЈИ! Пет награда на два фестивала!

(ФОТО) „АГРЕСОРИ СУ ХТЕЛИ ДА УНИШТЕ СРБИЈУ И СИРИЈУ!“ Асад примио патријарха Иринеја и послао важну поруку!

ДАНАС ЈЕ ЦРВЕНО СЛОВО: Ако се зовете ЈЕЛЕНА, ово је важан празник за вас!

(ФОТО) СРБИН УШАО У ИСТОРИЈУ: Оно што је успело Ђоковићу није ни краљу Ролан Гароса, Надалу

УХАПШЕН АЛЕКСАНДАР КОСАНИЋ: Члан Равногорског четничког покрета држао арсенал оружја!

(ВИДЕО) ПУТИНОВО ОРУЖЈЕ БЕЗ ПРЕМЦА: САД су беспомоћне пред руском ракетом „Сармат“

(ВИДЕО) ЦИА ОТКРИЛА ЈЕЗИВЕ ПОДАТКЕ Приче о људима са паранормалним моћима леде крв у жилама

Српски телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon