Занимљивости

МА КАКАВ БРАНКОВИЋ, ОВО ЈЕ НАЈВЕЋИ ИЗДАЈНИК: ПРОДАО СВЕТИЊУ ТУРЦИМА!

Иако је, по многима неоправдано и неосновано Вук Бранковић остао синоним за највећег националног издајника, због наводно срамног повлачења из Косовског боја, једно друго име свакако се “прославило” у тим водама.

ЕВО ДОКАЗА О НЕВИЂЕНОЈ КРАЂИ! ИЗ КОНТРОЛНЕ СОБЕ СУГЕРИСАЛИ ДА СЕ ПРЕГЛЕДА СНИМАК, СУДИЈА БРИХ ЈЕ ТО ОДБИО! Скандал какав није виђен у фудбалу тресе свет!

Призренска лепотица, Манастир св Архангела изграђен је, наиме, као задужбина цара Душана и у оно време је под собом имао поседе који су простирали од Шар планине до Јадранског мора, а највећи су били око Призрена, Тетова и Скадарског језера.

ЖЕСТОКА РЕАКЦИЈА СЕЛЕКТОРА: Младен Крстајић није могао више да ћути!

У власништву манастира била су чак 93 села, потом рудник гвожђа, али и бројни виногради. И површно упућени у српску историју знају да је злогласни Синан паша у 17. веку срушио ову светињу и од њеног камена направио џамију. Оно што се, међутим, мање зна јесте како је до тога дошло.

(ФОТО) ЈЕДВА ДОЧЕКАО: Јутро после победе Швајцарске Шаћири ПОНОВО ПРОВОЦИРА Србе!

Имајући у виду да је Порта, макар декларативно гарантовала верске слободе, Синан паша се послушио лукавством: он се писмено жалио да се у манастиру скупљају разбојници који пљачкају и убијају и да је зато паметно срушити га.

(ВИДЕО) СУДИЈА БРИХ НЕ ПОДНОСИ СРБЕ! Ојадио против Хрвата, покрао нас је против Швајцараца, а Немања Видић га је посебно запамтио!

Као прилог, доставио је потписе старешина Средачке жупе – иначе Срба, а посао прикупљања је за награду у дукатима обавио један од највиђенијих Срба тог периода и краја, извесни Вујић из села Локвице.

(ФОТО) НИКШИЋАНИН ИЗРЕШЕТАН У НАРКО-РАТУ: Крвави јун однео и седму жртву! Наставља се серија мафијашких ликвидација

Тако је управо, за шаку злата, наш Вујић продао једну од највећих светиња!

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ РЕАГОВАО НАКОН ПРОВОКАЦИЈА АЛБАНСКИХ ФУДБАЛЕРА: Поносан сам на наш народ, тужни смо али никога нисмо вређали! Нека нас мрзе, наша нација је уједињена

СКАНДАЛОЗНО! Хрвати би да протерани Срби о свом трошку уклоне рушевине својих кућа!

(ВИДЕО) ШОК АНАЛИЗА НАСА: Ево колико смо спремни за удар АСТЕРОИДА, Њујорк би нестао да пар секунди

НИСУ ТО ВОЈНИЦИ НЕГО СПЕЦИЈАЛЦИ: Додик открива колико Британаца је стигло у Бањалуку

СРБИЈА НЕ ЗНА О ОВОМЕ НИШТА: Ево зашто се крије тема преговора!

ПОНОС СРБИЈЕ: Наши млади математичари покупили чак шест медаља!

Експлозија прекинула говор премијера, има мртвих!

Оставите коментар