sputnik.com
Uncategorized

ЛУКАШЕНКО СРБИЈИ ШАЉЕ МНОГО ВИШЕ МИГОВА НЕГО ШТО СЕ ПРИЧАЛО: Србија постаје убедљиво НАЈЈАЧА ВОЈНА СИЛА У РЕГИОНУ!

Са Белорусијом се договарају детаљи највећег уговора о војнотехничкој сарадњи у историји Србије! Потписивање на пролеће, авиони и ракете стижу пре краја следеће године.

После шест ‘мигова 29’ који су почетком октобра испоручени из Русије, у Србију ће из Белорусије стићи још 12 ‘мигова’, као и моћни ракетни системи ‘С-300’ и ‘бук’, потврђено је Информеру у самом државном врху.

ТАЈНА КОПЉА КОЈИМ ЈЕ ПРОБОДЕН ИСУС: Видели сте га у „Сенкама над Балканом“, а ево ГДЕ СЕ ЗАИСТА НАЛАЗИ

Како сазнајемо, са властима у Минску ових дана се договарају последњи детаљи највећег уговора о војнотехничкој сарадњи у историји наше земље.

Треба нам за одбрану

Према речима наших саговорника, међудржавни аранжман који је одобрио белоруски лидер Александар Лукашенко подразумева набавку 12 ‘мигова 29’, као и ракетних система ‘С-300’ и ‘бук’.

– Председник Александар Вучић је одлучан у намери да од Србије створи најмоћнију војну силу у региону! И то наша држава ради не да би некога напала, већ да би се одбранила и обезбедила дугорочни мир и стабилност. Са још 12 ‘мигова’ и са ‘буком’ и ‘С-300’ Србија ће постати потпуно безбедна зона, а наша деца и унуци биће безбедни и сигурни од било какве агресије – подвлачи наш извор.

ШЉИВАНЧАНИН: Ево шта ми је Праљак рекао кад сам осуђен

Повољно

Наоружање из Белорусије набавићемо по цени далеко нижој од тржишне. То је велика и важна ствар,   истиче Мирослав Лазански.

Он додаје да је пред државним руководством Србије понуда која подразумева максимално повољне услове за нас.

– Као што смо од руског председника Владимира Владимировича Путина добили на поклон шест ‘мигова’ за које плаћамо само модернизацију и наоружање, тако је и сада у оптицају заиста повољан, могло би се рећи готово братски аранжман… – наводи један од наших саговорника.
Нико од државних званичника јуче није желео да говори овим поводом. Војни коментатор Мирослав Лазански пак сматра да ће Србија набавком дванаест вишенаменских борбених авиона “миг 29”, једне батерије ракетног система ‘С-300’ и система “бук” од Белорусије у потпуности комплетирати ратно ваздухопловство и систем противваздушне одбране.

УЖАС! БИЗНИСМЕН ЗАПАЛИО ОЦА НА ПОРОДИЧНОЈ СЛАВИ: Стравичан породични обрачун у Радошину код Свилајнца

– Са нових дванаест ‘мигова’ из Белорусије и десет које тренутно имамо у оперативној функцији, али и системима ‘С-300’ и ‘бук’, Србија би озбиљно побољшала своју одбрамбену моћ и сигурно би постала најозбиљнија војна сила у региону – истиче Лазански и подсећа да би ускоро требало да стигну и два транспортна авиона “антонов АН 26”:

– Наоружање из Белорусије набавићемо по цени далеко нижој од тржишне. То је велика ствар јер ће оно служити, пре свега, миру и стабилности у региону – наглашава Лазански.
“Мигови” из Русије спремни на пролећеСвих шест руских “мигова 29” који су у октобру стигли у Србију биће потпуно оперативни на пролеће 2018. године, после завршене комплетне модернизације.
У нове ‘мигове’ биће уграђена најмодернија навигациона и комуникациона опрема како би били компатибилни са земаљским уређајима које прописују међународни стандарди, а значајно се унапређују и просторне и ватрене способности ваздухоплова.

Радове на модернизацији започели су руски стручњаци на аеродрому Батајница, у оквиру 204. ваздухопловне бригаде, уз ангажовање око 40 наших стручњака из РВ и ПВО.

ЗВЕРСТВО ЏИХАДИСТА: Деца секла руке затворенику па га обезглавила

Бивши министар спољних послова СРЈ Живадин Јовановић каже да је осавремењивање наше војске и јачање одбрамбених способности изузетно значајно јер ће пре свега бити у функцији војне неутралности.

– Неутралност не значи бити разоружан. Напротив, то значи имати добро развијену и опремљену војску коју ће сви поштовати. Набавка авиона и ракетних система од Белорусије представља велики корак ка заокружењу одбрамбеног система и војне неутралности Србије – подвлачи Јовановић. Он напомиње да је набавка (бело) руске војне технологије логична.

– Наша војна технологија се великим делом ослања на руску и у доброј мери је компатибилна са њом. Поред тога, набавка ове опреме у потпуности одговара потребама Србије као војно неутралне земље и, што је такође јако важно, финансијски је прилагођена нашим могућностима – закључује Јовановић.

Потребна и обука

На другој страни војни аналитичар Александар Радић сматра да је набавка технике добра, али само уколико је прате обука пилота и техничког састава и инфраструктура.

(ВИДЕО) УПЕЦАЛИ СОМА ОД 185 КИЛА: У утроби пронашли ЉУДСКЕ КОСТИ! Шокирали се кад су сазнали чији су остаци!

– Неопходно је балансирано радити на обнови и модернизацији. Једно мора да прати друго. Џаба нам авиони ако немамо људе који ће њима управљати или им пружати логистичку подршку, или развијену инфраструктуру која ће све то подржавати… – каже Радић, подвлачећи да се нада да ће средства, осим у набавку технике, бити уложена и у људство и инфраструктуру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Предстојећи састанци важни за регион

(ВИДЕО) ХАОС У ГРЧКОЈ: Сукобили се демонстранти и полиција због продаје имовине одузете дужницима банака!

Трамп најавио јаче санкције према Северној Кореји

Извор: Информер

Оставите коментар