youtube.com
Избори Република Српска Регион

Лукач: Александар Радић, члан СДС-а и Мектићев човек од поверења, испалио зољу

Члан СДС-а и човек од поверења ове странке у Општинском одбору Челинац Александар Радић, испалио је зољу на зграду концерна "Аграм" у Бањалуци крајем марта ове године, саопштио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

(ВИДЕО) Послушајте ИСТОРИЈСКИ ГОВОР Слободана Милошевића!

Према Лукачевим речима, мотив напада је нарушавање безбеднсоти у Бањлауци, да би се МУП и власт означили неспособним, а све зарад политичких поена. Председник СДС-а Вукота Говедарица демантовао је – да је Радић повјереник ОО СДС-а у Челинцу, али не и да је њихов активиста.

Зоља која је пре пола године испаљена на пословну зграду у Бањалуци била је окидач да опозиција поново оштрицу окрене према Полицији Српске, оптуживши је да је неспособна да се брине за безбедност грађана. Након шест месеци министар Лукач саопштава идентитет осумњиченог, потврдивши да је Александар Радић активиста СДС-а и близак сарадник Вукоте Говедарице и Драгана Мектића.

(ВИДЕО) СКАНДАЛ: Учесник ријалитија исмевао Милицу Ракић (4), девојчицу убијену у НАТО бомбардовању 1999!

„ДНК је потврдила да је реч о лицу које је користило зољу. Постоји и друга политичка страна. Радић је члан СДС и повереник у Челинцу. Човек од поверењеа Драгана Мектића и Вукоте Говедарице“, рекао је Лукач.

Тврдње министра Лукача одбацују у Савезу за победу. Вукота Говедарица каже да Александар Радић није поверник СДС у Челинцу, али не спори да је члан те странке.

(ФОТО) ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ У Србију стижу велике промене на бензинским пумпама, а ево шта оне значе

„Радић је члан СДС-а од 2015. године и није га учланио ни Вукота Говедарица, ни Драган Мектић“, каже Говедарица.

Да Говедарица итекако познаје, како каже извесног Радића, сведоче и фотографије настале након његовог преузимања странке. Испаљивање зоље Лукач је означио као терористички чин, који није забележен у историји Републике Српске.
“ То је чин који се никад није десио у Бањалуци након рата“, додаје Лукач.

УЖАС У ЖАРКОВУ: Ћелави мушакрац у црном аутомобилу ПОКУШАО ДА ОТМЕ ДЕВОЈЧИЦУ!

Драган Мектић је конференцију за новинаре министра Лукача означио као скандалозну. Не признаје изнесене квалификације, све док се о томе не огласи Окружно тужилаштво.

„Ја ћу веровати само оног тренутка када буде поднесена оптужница. Лукач је злоупотребио конференцију у којој је открио, окарактерисао и дао политичке конотације“, сматра Мектић.

„Пакетић“ који су косовски лидери донели из Њујорка — да се не враћају празних руку

Из Тужилаштва су нам потврдили да је Радић у касним поподневним часовима, уз извештај МУП-а предат Окружном јавном тужилаштву. Након што га саслуша тужилац, одлучиће да ли ће за осумњиченог затражити притвор. Шта год тужилаштво одлучило, испаљивање зоље на пословни објекат у Бањалуци, стручњаци за безбедност квалификују као акт са политичком позадином.

Оцењују да је МУП изложен огромним притисцима. Критичарима власти предлажу да им је боље да верују у јединог чувара безбедности Српске – њену полицију!

ПРИЈАТЕЉ СРБИНА УБИЈЕНОГ У ДОМИНИКАНИ ТВРДИ: Макро није ликвидиран, ДИГАО ЈЕ РУКУ НА СЕБЕ

РТРС-у је потврђено да Александар Радић има криминални досије и да је раније осуђиван за више кривичних дела- између осталог, за тешке крађе, напад на службено лице и изнуде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗАПАДА ЗА УВЛАЧЕЊА МАКЕДОНИЈЕ У НАТО: Матис дао Заеву 8.000.000 долара ДА ПРОГУРА РЕФЕРЕНДУМ

БИВШИ ШЕФ МИ6: Блер помогао Путину да дође на власт! ПЕСКОВ: Није вредно коментара

ПРЕМИНУЛА СМИЉА АВРАМОВ: Професорка права умрла у 101. години

(ФОТО) ПРОНАЂЕНА ДЕВОЈЧИЦА СА ГИТАРОМ КОЈА ПРОСИ У ЦЕНТРУ ГРАДА Центар за социјални рад прети родитељима најстрожијом казном

(ВИДЕО) Коњ улетео у кладионицу: Рушио столове, па за шанк!

(ФОТО) ПРВА ДАМА СРБИЈЕ ОДУШЕВИЛА ЊУЈОРК: Тамара Вучић блистала на пријему код Трудоа

СКАНДАЛОЗНА ХАЈКА НА ДИКОВИЋА: Генерал на удару због интервјуа у Српском телеграфу

РТРС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed