Pixabay
Друштво Србија

ЛОНЧАР: Тражићу да се максимално повећају казне за дилере и кориснике дроге!

СРПСКИ ГРАД ДОБИЈА УЛИЦУ ПО МАЈКИ СРЕБРЕНИЦЕ? Расим одаје почаст Хатиџи Мехмедовић

– Тражићу да се максимално повећају казне за дилере и кориснике дроге!

Ово је поручио министар здравља Златибор Лончар након друге седнице Комисије за борбу против наркоманије у школама, која је одржана јуче. Чланови комисије изнели су предлоге мера које су, како сазнајемо, једногласно усвојене.

СТАКЛОРЕЗАЦ ФИЛИП ПРВИ ПУТ ПРОГОВОРИО ПОСЛЕ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У РЕСАВСКОЈ: Убио сам најбољег пријатеља! АЛИ НЕ ЗБОГ НОВЦА, ЕВО ШТА СЕ ДЕСИЛО!

Министар Лончар је навео да ће од прве недеље септембра почети одвојене трибине за децу и родитеље о штетности дроге, а подсетио је и да је на седници комисије било захтева да се повећају казне и за дилере и кориснике дроге и да је министарка правде Нела Кубуровић на то пристала.

– Један од захтева био је да се прати да ли људи којима је прописана обавезна мера лечења иду на терапију. Свака школа ће имати школског полицајца, а почетком школске године деца и родитељи ће добити упитник о информисаности о дроги како би се видело на ком су нивоу и на чему треба радити. Биће формирана 24 тима за сваки институт за јавно здравље у Србији који ће се бавити превенцијом, а Институт за јавно здравље Србије „Батут“ ће свака три месеца подносити извештај – рекао је Лончар и додао да су свесни свега што се дешава на сплавовима.

(ВИДЕО) ВАЈДА ОТКРИО: Ево како смо Гебхард и ја натерали Новака да коригује исхрану и поново почне да једе месо

Лончар је објаснио да је направљено неколико програма по којима ће се радити – информисање деце о томе које дроге постоје и какви су њихови ефекти, понуда других активности као што су спортске и друге секције. Ту су и едукација о пружању отпора вршњацима који пропагирају коришћење дрога и едукација родитеља и наставника како би препознали да ли дете користи наркотике.

(ВИДЕО) ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП! Гајио марихуану, а ПИШТОЉЕ КРИО У ПЛИШАНОМ МЕДИ – Ухапшен са 22 кила дроге!

Директор Канцеларије за борбу против дрога Србије Милан Пекић рекао је за Курир да је проблем с наркотицима дуго трајао.

– Трудимо се да изградимо добар систем који ће то решити. Ове мере ће дати резултате, али је потребно време – поручио је Пекић.

ВРХУНСКИ БЕЗОБРАЗЛУК! Колинда у Јасеновцу причала о хрватским жртвама и „српској агресији“?!?
Дневни лист Курир придружио се решавању проблема наркоманије, након смрти четворо младих услед предозирања наркотицима, и покренуо акцију „Дрога је само смрт“.

(ФОТО) УБО МЕ ЈЕ ДВА, ТРИ ПУТА! НИКО НИЈЕ ХТЕО ДА ПРИЂЕ! ПРИТИСЛА САМ РАНУ ИЗ КОЈЕ ЈЕ ШИКЉАЛА КРВ! Прво језиво сведочење Анђеле из Ниша коју је напао старац Благоје!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕВРЕМЕ ПОТОПИЛО СЈЕНИЦУ: Поплављено више од 200 кућа, проглашена ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА!

ТОТАЛНИ ПРЕОКРЕТ У ГРЧКОЈ Наставја се драма, ево шта се дешава са ухапшенима за подметање пожара код Атине!

Зашто је Србија, од америчког савезника постала амерички непријатељ број један

РУГАЊЕ СРПСКИМ ЖРТВАМА И ПРОТЕРАНИМА Колинда ће на годишњицу Олује у Книну да одликује ове ратне злочице!

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
-7°
4°
Mon
9°
Tue
9°
Wed
14°
Thu