dijaspora.dk
Политика Србија

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У НЕДЕЉУ: Гласаће се у Пећинцима, Мионици, Неготину, Прешеву и Костолцу

У Пећинцима, Мионици, Неготину, Прешеву и Костолцу у недељу, 24. децембра, биће одржани локални избори.

Право гласа у свих пет општина има 117.162 бирача, који ће у недељу моћи да гласају од седам до 20 сати.

(ВИДЕО) Процурео тајни снимак: Ово је доказ да је Алија Изетбеговић постројавао муџахедине

У Пећинцима ће 15.996 бирача моћи да искористе своје бирачко право на 30 бирачких места, а за улазак у локални парламент надметаће се шест изборних листа и то: изборна листа Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић; ЛДП – Борисав Костић; СРС – Др Војислав Шешељ; „Достојанствено, без страха – Бата Марковић-ДС и ЛСВ; Јединствена Србија – Драган Марковић Палма и изборна листа За Пећинце без корупције.

Четити изборне проглашене су у општини Мионица и то Александар Вучић – СНС, ДС Мионица Милан Гавриловић Цхићован, Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драган Марковић Палма- СРС – Др Војислав Шешељ и изборна листа Милан Кркобабић, ПУПС.

ИСКУСНА ЛЕКАРКА БЕЗУСПЕШНО ПОКУШАВАЛА ДА ОЖИВИ МАЛОГ ДЕЈАНА: Лице сина Жике Тодоровића било је сиво!

У Мионици ће бити отворено 38 бирачких места, а право гласа у тој општини има 11.464 бирача.

И у Неготину, чији локални парламент има укупно 45 одборника, за улазак у локалну скупштину такмичиће се четири изборне листе, а у недељу ће бити отворена 72 бирачка места у тој општини.

Право гласа у Неготину има укупно 39.431 бирача, а на локалним изборима надметаће се изборне листе „Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић“, Демократска странка – прим Др Момир Петковиц Мома; Уједињена сељачка странка – Драгослав Цветковић и изборна листа „Неготин без корупције“ чији је подносилац истоимена група грађана.

СВЕ О СИНДРОМУ „ИЗНЕНАДНЕ СМРТИ“: Ево од чега је умро син Жике Тодоровића, а све више погађа децу

На локалним изборима у Прешеву учествује осам изборних листа, од којих су седам листе албанских партија и група грађана, док се на једној листи окупило шест српских политичких партија и то – СНС, СПС, Покрет социјалиста, Јединствена Србија, ПУПС и СРС и то на листи која се зове „Александар Вучић – за Србију јединствено“.

У Прешеву ће у недељу бити отворено 38 бирачких места на којима ће бирачко право моћи да искористи укупно 38.751 бирач.

На изборима у Прешеву надметаће се изборне листе: Алтернатива за промене; Демократска партија Албанаца – Рагми Мустафа; Демократска унија Албанаца – Насер Азири; Група грађана Реформа за промене Демократске партије Албанаца – Сами Саљиху; Партија за демократско деловање – Адита Синани; Демократска унија долине -Скендер Дестани; Александар Вучић – За Србију јединствено и изборна листа Демократска партија – Џелал Мемети.

(ВИДЕО) РУСИЈА ОБЈАВИЛА СНИМАК РАКЕТНОГ СИСТЕМА НЕВИЂЕНОГ У ИСТОРИЈИ НАОРУЖАЊА: Заборавите С-400, ово чудо обара објекте и у свемиру, а шта тек ради нуклеарним ракетама!

У Костолцу ће бити отворено 11 бирачких места на којима ће моћи да гласа укупно 11.520 бирача.

На изборима у тој општини такмичиће се пет изборних листа: Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић; ДС – Александар Попов; Милан Кркобабић, ПУПС – СРС, Др Војислав Шешељ; Група грађана Искорак – др Звонко Благојевић – Жарко Дебељачки и изборна листа Српски покрет Двери.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Удар на Србију преко Балтика

(ФОТО/ВИДЕО) Током реконструкције православног манастира откривен тајни тунел: Он води до капеле осликане фрескама раја и пакла

Шта ће се десити ако Украјина заврне руски гас ка Србији

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu