Pixabay
Економија Србија

ЉУДИ, ОБАВЕЗНО ПОВЕДИТЕ РАЧУНА О ОВОМЕ Банке могу да блокирају све ваше рачуне АКО НЕ ПОТПИШЕТЕ „ИЗЈАВУ“

Грађани Србије су дужни да до 25. децембра својим банкама доставе изјаву да ли су на некој функцији или су у породичној или пословној вези са неким функционером. Ако то не учине, БАНКЕ МОГУ ДА ИМ БЛОКИРАЈУ СВЕ РАЧУНЕ

БАКСУЗ! Београђанка кренула у болницу, па доживела удес! Хитно је превезена на Бањицу!

Грађанима Србије могли би да од 25. децембра буду блокирани рачуни у банкама, уколико се писмено не изјасне да ли су функционери или су у блиској породичној или пословној вези са особом која обавља неку функцију! Ово је последица примене новог Закона о спречавању прања новца, који је донет 1. априла.

Банке већ месецима уназад увелико обавештавају своје клијенте да дођу у најближу филијалу и обаве ову формалност и упозоравају их на последице са којима ће се суочити ако то не учине.

ИСТРАГА СТОЈИ У МЕСТУ! Ко је заказао у случају убиства које пуне две и по године шокира Србију?!

Интерна истрага

Како истичу у Народној банци Србије, банкама је остављена могућност да саме регулишу санкцију за клијенте који не потпишу изјаву.

ШОК НА ГРОБЉУ! ОТАЦ КОЈИ ЈЕ УБИО БЕБУ МИЛИЦУ КАДА ЈЕ ТРЕСНУО О ПОД БИО ЈЕ НА ЊЕНОЈ САХРАНИ: Мајка се помирила са мужем који јој је усмртио дете!

– Неопходно је да банка утврди да ли јој је клијент на некој јавној функцији и да у том случају прибави податке о његовој целокупној имовини. Зато је веома битно да грађани до 25. децембра обавесте своје банке да ли они или чланови њихових породица обављају неку функцију. Истовремено, банке имају могућност да и самостално то утврђују за сваког свог клијента. Уколико грађани писмено не обавесте банке о овоме, постоји могућност да им се блокирају рачуни, нарочито ако заиста постоје индиције да су на неком функционерском положају. Али ако нема индиција да су клијенти на некој функцији, банке могу онда од њих да траже да ову изјаву потпишу и после 25. децембра приликом прве посете банци – кажу у НБС.

Дипломатски поен! Дачић захвалан Русији и Кини: Косово враћено на агенду Савета безбедности


Функционери у паници због себе и породице

Један српски функционер, који је инсистирао да му не помињемо име, рекао је да ова одредба више погађа чланове његове породице него њега самог.
– Добио сам формулар да се изјасним по овом питању, али још нисам то учинио. Свестан сам да могу да ми блокирају рачуне, али се много више бринем кога све од чланова моје породице и пријатеља банке могу да повежу са мном и да им због тога праве проблеме – каже овај функционер.


ДАРКО МОРА НА ЈОШ ЈЕДНУ ОПЕРАЦИЈУ: Ево шта је у питању!

Прање новца
Уредник финансијског портала Каматица Душан Узелац каже да је овакав закон уведен првенствено да би се пратили токови новца.

– Банке на основу добијених података обавештавају НБС ко све од њихових клијената обавља неку јавну функцију. Међутим, уколико банка нема потребне информације о функционерима и онима који су у вези са њима, она сама улази у прекршај према Централној банци. Зато, није немогуће да се деси да у појединим случајевима, уколико неки клијент не сарађује, дође до блокаде рачуна од стране банке. Ипак, мислим да је то крајња опција. Међутим, саветујем грађанима да у сваком случају оду до најближе филијале своје банке и за сваки случај обаве ову формалност – објашњава Узелац.

(ВИДЕО) ИМАО ЈЕЗИВИ ПРЕДОСЕЋАЈ, А ОНДА МУ ЈЕ ЈЕДАН ТРЕН УНИШТИО ЗДРАВЉЕ! Прошло ми је кроз главу да нећу ходати и имати децу! ИСПОВЕСТ УРОША ЋЕРТИЋА ЋЕ ВАС ЗАЛЕДИТИ


Шта кажу банке:

Комерцијална:
Проценићемо сваки случај
Овај податак можемо добити путем писаних изјава клијента, претрагом јавно доступних података, претрагом на сајту Агенције за борбу против корупције и коришћењем комерцијалних и интерних база података. Комерцијална банка је замолила клијенте да дођу до најближе експозитуре ради ажурирања података по новом закону. Уколико клијент не може да дође у експозитуру, банка ће у сваком конкретном случају доносити одлуку на који начин ће испунити законску обавезу

ДАРКО ЛАЗИЋ ТРАЖИО ДА ЈЕДЕ! Певач се опоравља после 9 дана агоније, ево шта кажу лекари!

Интеза:

Верујемо клијентима
Уколико клијент у назначеном року не укаже да је функционер, члан уже породице или ближи сарадник функционера, Банка Интеза ће сматрати да он тиме потврђује да не припада ниједној од наведених категорија, те неће доћи до било какве обуставе услуга банке

ВУЧИЋ О ЗАБРАНИ УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ: Ми смо забранили улаз криминалцима, а они нечије мишљење – СРБИЈА ЋЕ РЕАГОВАТИ!

Еуробанка:

Имамо механизме
Поседујемо механизме помоћу којих ћемо утврдити да ли је неки наш клијент функционер или не. Трудићемо се да не дођемо у ситуацију да некоме блокирамо рачуне


ЦЕО СВЕТ ЈЕ ЧУО ЗА ЧУВЕНУ БАБУ ВАНГУ, А ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ КО ЈЕ ЊЕНА ЈЕДИНА ЉУБАВ? Због њега није скидала црну мараму са главе, а упознали су се НА ЈЕЗИВ НАЧИН!

(ФОТО) ПРЕ НЕГО ШТО СЕ СКРАСИО, ДАРКО ЛАЗИЋ ЉУБИО ЈЕ ОВУ ЦРНКУ! Ану Севић упознао је после ГОДИНУ ДАНА!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУКУ ЈЕРЕМИЋУ КИНЕСКИ „ФАНТОМИ“ УПЛАТИЛИ 4. 499. 903 ДОЛАРА: Да ли је ове милионе дао Патрик Хо, који је УХАПШЕН ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ У САД?!

СРАМНО САОПШТЕЊЕ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Забраном уласка српским интелектуалацима, штитимо стабилност и безбедност?!

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У ЦЕНТРУ САВА: Прослава сто година ослобођења Београда

ИНЦЕСТ ЗГОРЗИО ЈАВНОСТ Беба умрла је у болници, а онда је откривено да су је направили ОТАЦ и ЋЕРКА!

(ВИДЕО) ПОПЕО СЕ НА ЛЕЂА МОРСКЕ ГРДОСИЈЕ СА НОЖЕМ У РУКАМА: Калифорнијски рибар је на уму имао само једно!

И СРБИ СУ ИМАЛИ СВОЈУ КЛЕОПАТРУ, А МАЛО СЕ О ЊОЈ ЗНА: Била је ћерка српског кнеза, а због ње је настала песма која се и данас пева у Србији!

Извор:  Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon