youtube.com
Политика Србија

Љајић: Мале су шансе да Ратка Младића пусте да се лечи у Србији

Министар трговине, телекомуникација и туризма Расим Љајић рекао је, одговарајући на питање да ли је Влада затражила пуштање или боље лечење за хашког оптуженика Ратка Младића, да још није било формалног захтева, наводећи да то ради Министарство правде и да ће сигурно донети одговарајућу одлуку.

Начелно говорећи, каже Љајић, Влада је у свим досадашњим случајевима, и о коме год да се радило, на сваки захтев одбране давала гаранције или за привремено пуштање до почетка суђења или за пуштање на слободу ради лечења.

– У изузетно ретким случајевима и ситуацијама, Хаг је одговарао позитивно када говоримо о захтевима и разлозима за лечење с обзиром на то да они сматрају да је здравствени систем Холандије довољно компетентан, стручан и опремљен да може да пружи одговарајућу здравствену заштиту – рекао је Љајић.

Како каже, према томе, не треба стварати превелика очекивања од таквих захтева јер су шансе за њихову реализацију готово сведене на минимум.

Љајић, који је и шеф Националног савета за сарадњу са Хашким судом, је закључио да ће држава увек давати гаранције, међутим каже да су домети таквих гаранција лимитирани јер о томе одуцује Трибунал а не Србија.

 

Извор: Блиц

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Тачи најавио да ће Шитари на референдуму одлучивати о

(ВИДЕО) ШОК! САД НЕМАЈУ ЧИМЕ ДА ОБАРАЈУ КИМОВЕ РАКЕТЕ: Нашенел Интерест открио тајну коју је ПЕНТАГОН ЖЕЛЕО ДА САКРИЈЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ!

СТОЈКЕТУ ОДСЕКЛИ ДВА ПРСТА, ПА ГА УПУЦАЛИ! Језиви детаљи крвавог мафијашког обрачуна у Барселони!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue