Printscreen
Политика Србија

Листа свих споразума који су потписани између Србије и Русије

Међу најзначајнијим споразумима је онај који се тиче коришћења атомске енергије у мирнодопске сврхе

Након састанка српске и руске делегације, коју предводе председници Србије Александар Вучић и руски Владимир Путин, свечано је размењено више од 20 споразума.

Ексклузивни интервју са Полином Химшиашвили: Русија је Србији указала безусловну подршку

Осим потписаних споразума, размењени су и меморандуми, уговори и протоколи о будућој сарадњи две земље.

Међу најзначајнијим споразумима је онај који се тиче коришћења атомске енергије у мирнодопске сврхе који су парафирали генерални директор „Росатома“ Алексеј Лихачов и министар задужен за иновације у Влади Србије Ненад Поповић.

(ФОТО) КРСТ НА ГРУДИМА И ЈУНАЧКО СРЦЕ У ВЛАДИМИРА! Путин и ове године ЗАРОНИО У ЛЕДЕНУ БОГОЈАВЉЕНСКУ ВОДУ!

На списку важних докумената који су се нашли на столу су и меморандум о разумевању о руско-српској сарадњи у области развоја дигиталних технологија, као и меморандум о развоју иновација у сектору електричне енергије.

Важан документ оверен потписима је и онај који се односи на руско-српску сарадњу у области истраживања и коришћења космичког простора у мирне сврхе, на који је свој потпис ставио генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.

(ФОТО) АКЦИЈА НА ЈАРИЊУ! Српска полиција ПРИВЕЛА ВОЈНИКЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Харадинај ЗАВАПИО на Фејсу

Уговор вредан 230 милиона евра потписали су данас генерални директор РЖД Интернешенел Сергеј Павлов и генерални диркетор Инфраструктуре Железнице Србије Мирољуб Јевтић у присуству потпредседнице Владе и министарке саобраћаја, грађевинарства, инфраструктуре Зоране Михајловић.

Уговор се тиче пројектовања и извођења радова на изградњи железничке инфраструктуре Србије и изградњи јединственог Диспечерског центра за управљање саобраћајем возова у Србији између компанија Инфраструктура Железнице Србије и РЖД Интернешенел.

Путин сазвао Савет безбедности Русије: О Србији и Косову

Министри рада Русије и Србије, Максим Топилин и Зоран Ђорђевић, потписали су административни споразум о социјалном осигурању, протокол о размени ратификационих повеља, о социјалном осигурању, као и меморандум о међусобном разумевању и сарадњи у области социјалне заштите.

Повећање капацитета хидроелектране „Ђердап 2“, између компанија „Силовије машини“ и „Електропривреде Србије“, као и меморандум о руско-српској сарадњи у сектору електричне енергије, такође су печатирани.

(ВИДЕО) Није само Република Палау повукла признање: Дачићева порука која је запрепастила Шиптаре

Када је реч о локализацији индустријских производа у Србији уз учешће руских компанија, меморандум о разумевању су потписали два министра, министар привреде Горан Кнежевић и министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров.

Такође, важни споразуми су потписани са компанијом НИС, између осталих, меморандум о стратешкој сарадњи Московског државног института за међународне односе МИП Русије.

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ОТКРИО ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ МИЛОШЕВИЋЕВЕ ДЕПЕШЕ: Бомбардовање могло бити спречено, али воз је кренуо из станице?!

На листи докумената су и меморандум о стратешкој сарадњи између Руског државног универзитета за нафту и гас и НИС.

У сфери билатерале, на списку је План консултација између МСП Србије и Министарства иностраних послова Русије за 2019-2020. годину, затим, заједничка изјава о сарадњи у реализацији пројекта изградње регионалног Центра за нуклеарне технологије на територији Србије, Протокол размене инструмената о потврђивању Споразума између Руске Федерације и Републике Србије о социјалној сигурности…

(ФОТО) Ово је монструм из Шида који је 6 година силовао штићеницу и глумио јој оца!

У области иновација и технолошког развоја између Владе РС и Фонда „Сколково“ потписан је Меморандум о разумевању, о узајамном разумевању између Владе Србије и Аутономне некомерцијалне организације Агенција стратешких иницијатива.

Између Гаспром експорта и Србијагаса потписан је меморандум о разумевању за развој пројекта проширења капацитета ПСГ Банатски двор.

Ту су и документа из области гасне привреде, развоја производно-дистрибутивне инфраструктуре цевоводног и течног природног гаса, о српско-руској сарадњи у области развоја иновација у сектору електроенергетике између Владе РС и акционарског друштва „Рошети“.

ПРЕКЛАО БАБУ, ПА ОТИШАО ДА ИГРА ИГРИЦЕ! Сестрић бившег Звездиног играча починио МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН, а сада је стигла КАЗНА!

Такође, посета руског председника била је прилика да се парафира Споразум о сарадњи између Фонда за директне инвестиције Руске Федерације и Развојне агенције Србије, меморандум о сарадњи између Универзитета у Новом Саду и Руског државног универзитета за нафту и гас „Губкин“, као и договор ПАО „Силовије машини“ и „ЕПС“-а о реконструкцији хидроелектране Ђердап-2…

Сбербанк Србија је са компанијом Телеком потписала меморандум, као и Универзитет у Београду и Санктпетербуршки рударски универзитет.

Потписи су се низали и на Заједничкој изјави између Владе Русије и Владе Србије о оснивању и условима делатности културно-информативних центара, Меморандуму о сарадњи између Универзитета у Београду и Московског државног института међународних односа – Универзитет МГИМО, затим на меморандуму о разумевању између Министарства одбране Србије и Камаза, као и на бројним протоколима са руским компанијама које су дошле у Београд.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
24°
Sun