Printscreen
Регион

Линта: Трибунал политички суд, није испунио ниједан циљ

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, поводом посете представника Хашког трибунала Србији, оценио је да је Трибунал политички суд који је основан, пре свега, да суди Србима и на тај начин оправда велику лаж западних сила да су Срби главни кривци за оружане сукобе на простору бивше Југославије и да су починили највеће злочине.

„Западне силе и Хашки трибунал 27 година игноришу истину да су главни кривци за ратове деведесетих година прошлог века режим Фрање Туђмана, чији је циљ био стварање етнички чисте хрватске државе, режим Алије Изетбеговића чији је циљ био стварање унитарне исламске БиХ и албански сепаратистички покрет чији је циљ био стварање лажне државе Косово без Срба“, саопштио је Линта.

Због тога је било могуће, како је навео, да Хашки трибунал донесе скандалозне одлуке којима су, између осталих, ослобођени ратни злочинци Анте Готовина, Насер Орић и Рамуш Харадинај.

„Због тога је било могуће да ратни злочинци Фрањо Туђман и Алија Изетбеговић никада нису завршили у Хагу јер је бивши тужилац Карла дел Понте чекала да умру да би рекла да су тобоже предмет интересовања“, сматра Линта.

Он оцењује да због погрешне политике западних сила Хашки трибунал није испунио ниједан од постављених циљева: није омогућио правду за жртве, није казнио починиоце ратних злочина и није допринио помирењу у региону.

„Хашки трибунал је погрешним и лошим одлукама послао антицивилизацијску поруку да је било оправдано етничко чишћење и масовно убијање Срба, да су хрватски, бошњачки и албански ратни злочинци хероји а да српске жртве не заслужују поштовање“, навео је Линта.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОТКРИВЕНО КО СТОЈИ ИЗА СМС ПРЕВАРЕ КОЈА КРУЖИ СРБИЈОМ: Слао је 4.000 порука дневно и до сада зарадио више од 20 МИЛИОНА ДИНАРА! А прави пакао пролази његов имењак

Шешељ: Протерати из Београда украјинско г***о амбасадора Александровича (ВИДЕО)

АЛБАНЦИ ТВРДЕ: Ово је кореографија навијача Партизана (ФОТО)

Ђурић: Зашто јавност ћути на напад Двери?

 

 

 

 

 

 

Оставите коментар