Фото: mc.rs
Регион

Линта: РС да инсистира на доследној примени Дејтона

Поводом 22 године од потписивања Дејтонског споразума, председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је да је најважнија вредност Дејтонског споразума што је међународно признао постојање Републике Српске као западне српске државе.

Дејтонски споразум је у данашњим неповољним међународним околностима, када су на сцени двоструки стандарди, гаранција опстанка барем дела прекодринских Срба на свом вековном подручју.

ЗБОГ СРБА САМ ЗАМРЗЕО НАТО: Американац Чарлс Катер (41) већ седам година живи и ради у нашој земљи

„Добро знамо да је због политике двоструких стандарда западних сила око милион Срба протерано са подручја данашње Хрватске и Федерације БиХ“, навео је Линта у писаној изјави достављеној медијима.

(ВИДЕО) СРЕЂИВАЊЕ ТЕРЕНА НА ЦРНОГОРСКИ НАЧИН: Када видите како на Цетињу постављају корнер заставице плакаћете од смеха

Линта истиче да је најважнији задатак Републике Српске да инсистира на доследној примени Дејтонског споразума што значи активну политичку и дипломатску борбу за повратак бројних отетих надлежности које је Високи представник вануставно пренео на ниво Босне и Херцеговине.

СКАНДАЛ! ЈАНКОВИЋ: Србија да докаже да су Дечани и Грачаница српски манастири

„Важно је имати на уму да је и за Бошњаке и Хрвате Дејтонски споразум неправедан и да једни и други из својих разлога траже његову измену. Бошњаци се залажу за укидање ентитета или барем даље отимање надлежности Републике Српске с циљем стварања унитарне и централизоване државе. Хрвати у БиХ и Хрватска траже стварање трећег ентитета односно уставно преуређење БиХ и доношење Дејтона 2 на некаквој међународној конференцији“, навео је Линта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ! ОТКРИВЕНИ ТРАГОВИ АНТИБИОТИКА! Лекови у Сави могу бити фатални! Супстанца опасна по здравље људи!

Путин у Сочију са Асадом, фокус на потрази за политичким решењем

СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Ево који су народни обичаји везани за овај празник

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon