Фото: mc.rs
Регион

Линта: Проусташке снаге и даље шире мржњу према Србима

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је да проусташке снаге у Хрватској настављају да шире мржњу према Србима захтевом да се организује референдум којим би се спречио избор посланика националних мањина.

Јасно је, каже Линта у саопштењу достављеном медијима, да проусташке снаге не могу да се помире са чињеницом да преостали Срби имају право да у Хрватски сабор бирају своја три посланика.

Линта каже да тај захтев није реалан да се реализује у пракси јер га главна странка у актуелној власти ХДЗ неће прихватити пре свега због међународне јавности.

„Хрватској власти одговара да се у међународној заједници истиче да Срби имају своје гарантоване посланике као тобоже доказ да се поштују њихова права. Кључни проблем јесте да водећа хрватска странка ХДЗ води политику рехабилитације злогласне НДХ и цементирања етничког чишћења Срба“, навео је Линта.

Због тога, каже, српски повратници и стотине хиљада протераних Срба не могу да остваре своја основна људска и национална права и шаље им се јасна порука да нису добродошли у Хрватској.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СПС: Двери у насиљу виде своју шансу

Русија: Не требају нам мировњаци – нисмо у рату

ДАНАС ЈЕ МАЛА ГОСПОЈИНА: Славимо рођење Пресвете Богородице

Оставите коментар