Извор: Спутњик
Регион

Линта: Промотери тобожњег геноцида штете помирењу

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је "српски промотери тобожњег геноцида" нису свесни да чине огромну штету процесу помирења.

„Политика која нема исти однос према свим ратним злочинима, која оптужује само једну страну као главног кривца у отаџбинском рату и која не поштује све жртве производи само напетост и међусобно неповерење и не може довести до трајног мира и стабилности на овом подручју“, истакао је Линта у писаној изјави.

Он је навео да је „на челу“ тих „промотера“ лидер ЛДП Чедомир Јовановић, за кога каже да је у потпуности прихватио „лажну тезу“ бошњачких политичара, интелектуалаца и верских достојанственика као и дела међународне заједнице о наводном геноциду над Бошњацима.

Миодраг Линта, извор: Медија центар Београд

„Апсурдно је успоређивати геноцид који су стотине хиљада Срба, Рома и Јевреја доживели у фабрици смрти Јасеновац и широм злогласне НДХ у Другом светском рату, са злочином у Сребреници“, истакао је Линта.

„Тиме Јовановић и слични њему дубоко вређају потомке и родбину бројних српских жртава које су страдале у средњем Подрињу и широм БиХ од стране јединица ратног злочинца Насера Орића и Армије БиХ“, наводи се у изјави.

Јовановић је у понедељак изјавио да је Сребреница српска срамота и грех и да би ишао у Сребреницу колико год пута треба и поклонио се жртвама политичког безумља.

Извор: Б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed