Printscreen
Регион

ЛИДЕР СРБА У МАКЕДОНИЈИ ТРАЖИ: Србима гарантовати места у Собрању!

Иван Стоилковић, лидер Демократске партије Срба у Македонији и посланик у Собрању, у склопу предстојећих уставних промена у Македонији, затражио је гарантована места за Србе у македонском парламенту, као и хитну правну регистрацију Православне охридске архиепископије која се налази у духовном јединству са СПЦ.

Он упозорава да Срби морају спремно да дочекају промену целокупног политичког система у Македонији, који ће чинити Тиранска платформа, Договор са Бугарском и Споразум са Грчком, који ће настојати да избришу и умање све вредности српске традиције.

ДАРКО ЛАЗИЋ ЖИВОТНО УГРОЖЕН! ПУЛМОЛОГ ОТКРИВА: Не може да дише!

Његово писмо преносимо вам у целости:

ОПСАДНО СТАЊЕ У КБЦ ЗЕМУН ЗБОГ ДАРКА ЛАЗИЋА: Затворен улаз на ИНТЕНЗИВНУ, до певача родитељи могу само овим путем

– Било би заиста наивно и политички неодговорно у моменту драматичних потреса и промена у свеукупном битисању државе оставити српски народ, у још увек Републици Македонији, без организованог приступа и одговарајуће реакције. Сада, као никада раније, постоји потреба да се чврсто и непоколебљиво утемељимо на јасној националној платформи, како бисмо што спремније дочекали време трансформације како правног тако и свеукупног система вредности чију ће основу чинити: Тиранска платформа, Договор са Бугарском и Споразум са Грчком – који ће, сваки од њих за себе, не бирајући средства, покушати да избришу све вредности српске традиције, културе и богатог културно-историјског и црквеног наслеђа на овим просторима.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) УЖАС у Подгорици: Ушао је у локал и девојку буквално саставио са земљом, другу шутнуо, па ударио у главу

– Што се тиче одлуке како ће се у будућности звати држава која се још увек зове Република Македонија, у којој смо се родили, образовали, живимо и радимо, показали смо изузетну политичку зрелост чињеницом да као припадници српског народа нисмо дозволили да будемо монета за поткусуривање и део драматичних подела које је ово питање отворило унутар свеукупног друштвеног живота. Али у исто време остајемо на ставу да ћемо по том питању поштовати одлуку првенствено македонског народа, а затим и надлежних институција.

ШОКАНТАН ОБРТ! СВЕДОЦИ БРУТАЛНОГ УБИСТВА КРИСТИНЕ (19) НА ПУМПИ ДАЛИ ЛАЖНЕ ИСКАЗЕ?! Преокрет у истрази злочина који је потресао Србију!

– При оцењивању рада и политике македонске владе према српском народу у Македонији морамо и дужни смо да пажљиво и крајње рационално узмемо у обзир њену традиционалну ненаклоњеност и лошу намеру која је демонстрирана према нашим националним интересима у прошлости, водећи се приступом да од оног ко је одувек показивао и још увек показује агресију према нашем народу – и то непрекидно током последњих тридесет година, посебно од момента осамостаљења – не треба очекивати спасење, да од оних који су систематски брисали трагове нашег постојања на овим просторима не треба очекивати помоћ за њихово очување. Од верског расколника не можеш очекивати разумевање нити од клеветника истину.

Уосталом, у политици нико никоме ништа не даје, за све се треба изборити!

(ВИДЕО 18+) ПОТПУНО ГОЛА УТРЧАЛА НА ТЕРЕН И НАПРАВИЛА ШОУ! После наступа СЕКСИ ПЛАВУШЕ фудбал више никога није занимао!

1. Актуелни догађаји наметнули су потребу да се Влади Републике Македоније под хитно постави питање о некоректности и непринципијелности њеног приступа према српској заједници и њеним легитимним политичким претставницима, односно – хоће ли се коначно престати са покушајима да се српски национални фактор „уситни“, односно да се „лажира“ припадницима македонских партија и, ако је могуће, да се изворни српски покрет потпуно одстрани из јавног и политичког живота?! Ово се посебно односи на обезбеђивање основних услова, сагласно европским стандардима, за очување и неговање традиције, културе и идентитета српског народа.

2. Степен најављених уставних промена налаже да поново афирмишемо, овог пута на велика врата, захтев за гарантована места у Собрању Републике Македоније. Будући да Охридски споразум постаје део преамбуле Устава Републике Македоније, отвара се могућност да се одговарајућа и правична заступљеност примени и на Собрање, где путем усвајања одговарају}ег амандмана припадници националних заједница набројаних у преамбули устава Републике Северне Македоније треба да буду представљени преко гарантованих места. Амандман такве садржине доставићу у току процеса уставних промена.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ НИШЛИЈКЕ РАСТУЖИЛА СРБИЈУ! Александра годинама трага за биолошким родитељима и никада неће престати! Али о ОВОМ ДЕТАЉУ из њеног живота СВИ ГОВОРЕ!

3.Време да се под хитно обустави правни, политички и сваки други прогон припадника Православне Охридске Архиепископије (ПОА) који се залажу и чинодејствују за духовно јединство са СПЦ, као и да се коначно приступи успостављању услова за обезбеђивање права на слободу вероисповести припадницима српског народа у Републици Македонији. Влада мора у најкра}ем року да приступи реализацији пресуде Европског суда у Стразбуру и омогући регистрацију ПОА.

4. Као учесник у политичким процесима и архитекта побољшања међусобних односа и свеукупне сарадње између Републике Србије и Републике Македоније, ДПСМ је посебно заинтересована да ти односи буду што бољи и константно унапређивани до највишег нивоа. Нажалост, морамо да констатујемо да су односи између двеју држава у последње време далеко испод нивоа односа између два народа. Регионална сарадња, која је уосталом један од приоритета нашег деловања, за коју постоје све историјске предиспозиције, захтева и уздржаност, политичку мудрост и вољу за заједничко превазилажење отворених питања.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прогноза Пентагона за 2035: Ево где су Русија и Кина

(ФОТО) НАЈВЕЋИ МУРАЛ У СРБИЈИ ПОСВЕЋЕН КРАЉУ ПЕТРУ ПРВОМ: Новосадски уметници обележили 100 година од ослобођења у Првом светском рату!

Путин открио главну предност руског оружја у „бескрупулозној борби“

Амфилохије: Оно што је сигурно… Црква се неће одрећи свог места на КиМ

Трамп: Правим базе на Месецу и Марсу! Путин: Може само ако вам Русија то дозволи

Информер

Оставите коментар