Printscreen
Политика Србија

ЛИДЕР ДС ПОДНОСИ ОСТАВКУ: Драган Шутановац се повлачи из политике!

Лидер демократа решио је да оде са чела те странке и повуче се из политичког живота због лоших изборних резултата на протеклим локалним изборима.

Драган Шутановац, председник Демократске странке, одлучио је да због лоших резултата на протеклим београдским изборима поднесе оставку на ту функцију и повуче се из активног политичког живота, сазнаје Курир. Шутановац ће, ипак, задржати чланску карту ДС, којем је веран две деценије.

(ВИДЕО) НЕСТВАРАН СНИМАК СА УРАЛА! Ноћ се у тренутку ПРЕТВОРИЛА У ДАН!

– Шутановац је дефинитивно преломио да поднесе оставку на место шефа демократа и да се повуче из политике. То је његова лична одлука, јер је дубоко разочаран изборним дебаклом у Београду, о чему се поверио најближим сарадницима, али то још није званично саопштио – прича извор Курира близак Шутановцу.

Председништво ДС ће, иначе, данас одржати заједничку седницу с посланичким клубом, на којој ће се разматрати резултати локалних избора.

Казна за невезан појас била је 5.000 динара, а сада ће бити дупло већа: А ево колико алкохола возач сме да попије

– Предвиђено је да Шутановац поднесе извештај, али се не зна да ли ће саопштити своју одлуку о оставци и повлачењу из политике – додаје наш саговорник.

Шутановац није хтео ништа да коментарише, а како кажу у врху ДС, његова одлука је да се уопште не оглашава док се не разговара унутра странке.

Повлачењем Шутановца намеће се проблем наследника на челу ДС, који је у протеклих шест година изменио четири лидера (Борис Тадић, Драган Ђилас, Бојан Пајтић и Шутановац). Демократе су досад практиковале да шефове бирају међу потпредседницима. Сада су у врху партије заменик председника Игор Салак, а потпредседници Нада Колунџија, Тамара Трипић, Бранислав Лечић и Јован Марковић.

Истовремено, у ДС су били изненађени потезом Балше Божовића, који је поднео оставку на функцију председника београдског одбора ДС тако што је послао допис у којем је навео да „пораз на изборима за Скупштину Београда обавезује да, у име будућности ДС, свако понесе део сопствене одговорности“.

(ФОТО) НИКАД ОБЈАВЉЕНА ФОТОГРАФИЈА: Једна мајка је случајно ухватила тренутак после УДАРА АВИОНА у Куле близнакиње

– Како је ДС важнији од сваког појединца, а његова будућност важна за политички живот и демократску будућност Србије, сматрам да је овај резултат пред све нас ставио обавезу да учинимо све како би се ДС поново уздигао и остварио своју политичку улогу – навео је Божовић и додао да је поносан на досадашњу заједничку борбу и резултате који су у њој постигнути:

– Захваљујем се свима који од те борбе нису одустали и с којима ћу наставити да се борим. Ми никад нисмо одустајали и нећемо одустати ни због ове изгубљене битке. Из овог пораза морамо извући поуке и учинити све да поново оснажимо ДС.

ДАНАС ЈЕ ПРАЗНИК ЛАЖИ ИЛИ ЉУБАВИ, КАКО СЕ КОЈОЈ ЖЕНИ ЗАЛОМИЛО: Душко Радовић једном реченицом објаснио шта је Осми март

ДС је, подсетимо, у коалицији с Новом странком Зорана Живковића и СДС Бориса Тадића подржало свега 2,1 одсто или око 18.000 грађана, што је у историји демократа најлошији резултат у престоници. Није се догодило, од увођења вишестраначја, да ДС не пређе цензус у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САД не могу да се супротставе стратешким снагама Русије и Кине

НАТО У ПАНИЦИ: Шта то Турска ради са Русијом?

Посланици о законима из области унутрашњих послова

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu