Илустрација Фото: Википедија
Блиски исток

Либија, пронађено 19 тела миграната у источној пустињи

Екипе за пружање помоћи извукле су у пустињи на истоку Либије 19 тела миграната за које се верује да су египатске националности, саопштио је портпарол Црвеног полумесеца Калед ел Раки.

Изгледа да су мигранти пешке илегално ушли у Либију, а да су страдали од глади и високе температуре, рекао је Ел Раки, преноси Ројтерс.

Додао је да су тела пронађена у суботу у Џагбоубу у источној Либијској пустињи, на око 400 километара јужно од града Тобрук.

Према његовим речима, седам миграната је идентификовано на основу њихових папира и личних карти, а за остатак се претпоставља да су Египћани на основу изгледа.

Њих седам чији је идентитет познат, дошло је из области на реци Нил јужно од Каира и из подручла у делти Нила северно од Каира.

Како агенција наводи, египатски мигранти су покушавали да пређу у Европу са афричке обале, нарочито из Либије, иако све више бродова полази и из Египта.

Већина либијских кријумчара који шаљу мигранте преко мора ка Европи то раде из западне Либије, наводи агенција.

Египатска амбасада у Либији, чије је седиште тренутно у Каиру, саопштила је да ради са либијским властима на томе да врате у матичну земљу седам миграната за које је потврђено да су Египћани и да провери идентитете преосталих 12 миграната.

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri