Libanska vojska (Foto: lebarmy.gov.lb)
Блиски исток Свет

Либанска војска покренула офанзиву против Исламске државе

Оружане снаге Либана су ракетама, артиљеријом и хеликоптерима напале позиције Исламске државе близу града Рас Балбек, код границе са Сиријом, рекао је либански извор из безбености "Ројтерсу".

Војска је саопштила да акцију спроводи независно, без координације са Хезболахом и сиријском војском.

Представник војске рекао је да ће операција бити настављена све док се не поврати контрола над либанском територијом до границе са Сиријом.

Истовремено и либанска шиитска група Хезболах спроводи сопствену офанзиву на исламисте са сирисјке стране границе у сарадњи са сиријском војском.

Јуче су ослобођени брда Шабат Џунес, насеља Харф Вади ал -Диб, Шабат ал-Махбас, ал-Авлах, Харф ал-Хашешат и Курант ал-Хашешат који се налазе између планина Јарајир и Јоруд Арсал на сиријско-либанској граници.

Истовремено сиријска авијација је извела више од 20. удара на три граниччна прелаза који су у рукама Исламске Државе и положаје ИД у запоадном Каламуну.

Трористи, борци ИД не покрећу никакве контра ударе на Хезболах у пограничном делу збг чега се верује да је њихов број на овом простору много мањи од оног који приказује пропаганда те терориста.

Извор: Говори Србија, РТС, Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Напад ножем у Русији! Има повређених, нападач УБИЈЕН!

Путин открио које би место могло да постане „руска Мека“

АЛБАНСКА ПРОПАГАНДА: Градови на КиМ пре једног века приказани без Срба (ВИДЕО)

„СТАНИ! НЕ ИДИ ДАЉЕ, СТРАДАЋЕШ!“: Како је Света Гора постала забрањена за жене

СКАНДАЛОЗНО: Угљанин позива на обележавање окупационе „Сјеничке конференције“

 

 

Оставите коментар