Pixabay
Занимљивости

ЛЕТО ЈЕ СЕЗОНА КРАЂА! Ево како заштитити дом од ПРОВАЛНИКА за време одмора

Лето је сезона не само годишњих одмора већ и провала и крађа.

Провалници искоришћавају вашу одсутност како би отуђили плен, а жртва може бити било ко. Да би ваша кућа или стан били у што мањој опасности, доносимо вам савете које свако може искористити и применити, а тако обезбедити свој дом.

КРВАВО ШЕТАЛИШТЕ СУРДУЛИЦЕ: Сестра бранила млађег брата, па матуранта избола „СКАКАВЦЕМ“!

Као да сте код куће

Ако ваш дом привидно изгледа као да је неко у кући, већина провалника ће одустати од провале. Користите светло које се аутоматски укључује и искључује у собама. На тај начин створићете илузију кретања из собе у собу. Када сте у кући, искључите аутоматско светло.

Можете наместити и аутоматско паљење и гашење ТВ-а или радија. Смањите звук звона на телефону. Гласна и дуга звоњава телефона казује провалнику да нема никог у кући ко би се јавио на телефон. Преусмерите позиве. У случају да провалник позивом покуша да провери да ли је неко у кући или не. Замолите суседе да вам покупе пошту или летке. У већини случајева провалници гледају места где се дуже време није покупила пошта.

МИЛОСАВ ОТИШАО ОЦУ ДА ЗАПАЛИ СВЕЋУ И САМО ШТО СЕ НИЈЕ СРУШИО: Видео сам само отворен гроб и полутрули сандук… Аранђеловцем хара нова ГРОБЉАНСКА МАФИЈА која краде мермерне плоче са гробова!

Отежајте им посао

Друга ствар која је битна провалницима јесте лаган и једноставан приступ вашем дому. Не сакривајте кључ на места где га је лако пронаћи. Заштитите прозоре невидљивим сигурносним тракама тако провалник не може лако разбити стакло. Прозори би требало да буду прикључени на кућни аларм и имати браве за отварање изнутра.

Никада не остављајте мердевине које се могу користити за приступ крову или прозору. Уклоните и одсеците све ниже гране стабла поред куће које омогућавају лакше пењање.

ХОРОР У КРАЉЕВУ! Бомба ЕКСПЛОДИРАЛА на часу у ОСНОВНОЈ ШКОЛИ!

Отежајте им скривање

Одузимање пљачкашу места за скривање је један од начина потпуној заштити своје куће. Провалници се скривају иза дрвећа и грмља. Уклоните било све грмље покрај врата или прозора. Ако ћете користити биљке поред куће, изаберите трновите биљке.

Инсталирајте спољну расвету с детекторима покрета за двориште и колни прилаз. Ваши суседи ће највероватније приметити ако се неко креће око ваше куће.

ВОЗАЧ КОЈИ ЈЕ ПОКОСИО ДЕЦУ НА ДИВЧИБАРАМА И УБИО МАЛОГ АЛЕКСУ на задњем седишту ВОЗИО СВОЈЕ ДЕТЕ?!

Сигурносни систем

Иако сигурносни системи нису гаранција да провалник неће провалити у ваш дом, засигурно ће им отежати улазак. Одаберите сигурносни систем који користе детекторе покрета, као и сензор за разбијања стакла. Никад не стављајте своју лозинку за сигурносни систем поред сигурносних аларма.

Упознајте своје суседе

Најбоља обрана од провалника вам је ваш први сусед. Упознајте своје суседе и замолите их да припазе на кућу док сте ви одсутни.

ПЕДОФИЛ С АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ СЕ ЦЕРИО ПОЛИЦИЈИ У ЛИЦЕ: Не можете ми ништа, ДЕВОЈЧИЦЕ СУ ХТЕЛЕ СЕКС!

Лажни лавеж

Поред комшија, један од најбољих заштитника јесте човеков најбољи пријатељ – пас. Иако се актуелно предност даје малим, лајавим псима, који залају чим чују какав звук у близини врата и не ућуте док не завлада тишина, ипак не смемо заборавити да су велики пси погоднији за дресуру и да они, такође, имају своје методе које би провалницима отежали посао. У случају да немате пса, постоје алармни системи који испуштају снимљен лавеж паса, који ће навести лопове да помисле да неког има у кући чим се чује пас.

(ФОТО) СКАНДАЛ ГОДИНЕ: НОВИНАР Н1 БИ ДА ОБЕСИ МРТВОГ ПРЕДСЕДНИКА

Стоп друштвеним мрежама

Колико год да вам је тешко да одолите објављивању фотографија с летовања на друштвеним мрежама, не радите то пре него што се вратите кући. Такође, немојте најављивати свој одлазак на одмор. Тако ћете спречити да провалник преко друштвених мрежа сазна да је ваш дом празан. Ако већ не можете одолети стављању фотографија, пазите да буду видљиве само вашим пријатељима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СЕЋАТЕ ЛИ СЕ ХОБОТНИЦЕ ПОЛА? Стигао је нови „пророк“ – глуви мачак Ахил!

(ФОТО) МЕЛАНИЈА ЈЕ ПРОШЕТАЛА ХАЉИНУ СА РАСПРОДАЈЕ И ЖЕНЕ СУ СЕ ЗАЉУБИЛЕ: Када је видите, и ви ћете!

ТРОЈИЦА УХАПШЕНА ЗБОГ ИЗНУДЕ: Претили младићу да ће му убити породицу, ако им не да 4.000 евра!

НОВИ ВЕЛИКИ ПАД БИТКОИНА: Само у последњих неколико сати се срозао за 400 долара, ево колико сада вреди

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
24°
Fri
24°
Sat
26°
Sun
30°
Mon