Политика Србија

ЛЕТЕЛО ПЕРЈЕ У ПРОГРАМУ УЖИВО! Мрка: Ти си, бре, био најдебљи члан ДОС! Чанак: Ма требало је на време да те стрпам у марицу!

Лидер Социјалдемократа Војводине Ненад Чанак и почасни председник СПС Милутин Мркоњић ушли су јутрос у жестоку расправу око предлога за подизање споменика Слободану Милошевићу, толико да у једном тренутку нису штедели "комплименте" на рачун саговорника.

Мркоњић је, наиме, гостовање у јутарњем програму започео излагањем тезе зашто покојни председник СРЈ заслужује поменуту иницијативу, истакавши да је то, пре свега, идеја младих социјалиста која је сада поново активирана.

ЗИМА СЕ ЈОШ НЕ ПРЕДАЈЕ, АЛИ НЕ ЗАДУГО: Широм Србије освануо ледени петак, а ево када ће снег коначно посустати

„Драго ми је да је Чанак са мном у емисији овде, ми се много дуго знамо. Он је увек бесио Слобу, хапсио мене, ја сам хапсио њега, бранио Слобу… Немамо ништа против других аргумената, али тражимо чињеницама да се боримо. А држава има права да равна све то“, подвукао је Мрка, направивши увод свом политичком опоненту да изложи супротан став.

Председник ЛСВ је потом иронично навео да споменик јесте добра идеја, поготово за „тако велику личност као што је био Милошевић“.

„Њему треба посветити читав музеј у којем би биле мапе са којих су Срби исељени за време његове владавине или Устав из 1999. године који је у свом последњем члану имао смртоносни хитац, јер се њиме формално-правно Србија прва отцепила из Југославије. Уследиле су насилне мобилизације, ратови, инфлације, и ја сам насилно био мобилизан, па су била варања грађана преко банака и зајмова… Све то је водило ка томе да Србија изиницира идеју поделе Босне која је вођена преко делегација које су размењивали Милошевић и Туђман. Једино право у тој фарси ратова су згаришта и збегови људи. Зато сам сматрао да је одмах после 5. октобра било неопходно забранити СРС, СПС, Југословенску левицу и Странку српског јединства, а њихова руководства лустрирати и чланства распустити“, био је оштар Чанак.

(ВИДЕО) РЕШЕНА МИСТЕРИЈА ВАНЗЕМАЉСКОГ КОСТУРА: Откривено шта је било мистериозно биће!

То је његовог саговорника подсетило на својевремене „претње“ да ће га обесити, а Чанак не да није негирао него је још и цитирао своје речи са једног митинга на Тргу републике: „Ако још једном украдете изборе, друже Мркоњићу, народ ће вам судити, те ћете бити ископани из својих бункера и доведени на Трг“, уз напомену да је истим поводом дао и „предлоге око конструктивне употребе уличне расвете“.

ПРОНАЂЕН ЛЕШ НЕСРЕЋНЕ МАРИЈАНЕ: Мистериозно нестала у Дунаву, сумња се да је он гурнуо у смрт!

„Ти ту сад, на том истом Тргу, предлажеш да буде меморијални центар Милошевићу, препуштам ти, ти си уметничка душа! Имаш талента да уђеш у једну хумористичку емисију. Да кренемо мало о теби – 5. октобар који си ти предводио је најгори датум у новијој историји. Ја разумем Ненада, он је доследан у својој политичкој оријентацији и на Слободану може да добије политичке поене, мада све мање и мање. Ево на сутрашњи датум је почело бомбардовање њихових партнера, док су се они крили по Будимпешти. Ти си био наистакнутији члан ДОС, најдебљи, најкорпулентнији. Јеси хтео да ме хапсиш, да на мени испробаш нову марицу“, питао је Мркоњић, што је Чанак и потврдио.

На питање водитеља јутарњег програма телевизије Пинк, који су накратко покушали да зауздају расправу, да ли лидер ЛСВ ипак има нешто лепо да каже о Слободану Милошевићу, Чанак се насмејао и кратко рекао: Човек је свирао гитару.“ Социјалиста се ипак није дао тако лако, па је наставио са провокацијама, додавши да би Чанак био „срећан када би живео у улици Слободана Милошевића“, јер би тада, навео је, „вероватно одмах написао књигу о томе, да узме неку лову“.

ЈАКЕ ПОЛИЦИЈСКЕ СНАГЕ ЧУВАЈУ РУКОМЕТАШИЦЕ ТЗВ КОСОВА: Играчице кренуле пут Београда, у аутобусу и српска полиција

„Не дамо ти да цепаш Србију, ти си чувени србомрзац“, оштро је завршио Мрка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОПОВИЋ: Косово никада неће постати члан УН! Слободарски дух српског народа је неуништив!

Песков: Ово су основни спољнополитички задаци Путина

СРБИ ГА СЕ ДОБРО СЕЋАЈУ СА КиМ: Трамп поставио Џона Болтона за новог саветника за националну безбедност

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu