Википедија
Србија Хроника

Лекарка препродавала лекове

Нови детаљи хапшења докторке С. П. из нишке војне болнице и њених саучесника. Медикаменте давала по нижој цени једној приватној клиници у овом граду.

Украјинка Диана Ланкина задивила целу Мачву: Има само 20 година и у Богатићу ради посао због ког јој се сви клањају, а ево шта каже о омладини у Србији

ЛЕКАРКА С. П. из нишке Војне болнице која је ухапшена због махинација са рецептима, наводно је подизала лекове на име својих пацијената, а затим их препродавала по нижој цени у приватној клиници власништво А. П. Полиција је терети и да је неке од медикамената који се не узимају на рецепт, компензовала незаконито издатом документацијом.

Како наводе у Основном јавном тужилаштву, поред С. П. одређено је задржавање до 48 часова и за А. П. (62) и Р. М. (59) због кривичног дела злоупотреба службеног положаја. Они се сумњиче да су помагали докторки да изведе ову превару.

Преживели навијач Партизана је унакажен: Избијени му сви зуби, откинут нос, скоро остао без увета

– Постоји основана сумња да је С. П. извршила наведено кривично дело на тај начин што је незаконито попуњавала рецепте за лекове на име пацијената који имају отворене картоне у овој установи – кажу у ОЈТ Ниш. – Потом је медикаменте у две различите апотеке у Нишу подизала лично или преко цивилног лица које такође ради у ВБ Ниш. То су им омогућиле раднице апотека, иако није било услова за то пошто се радило о рецептима који гласе на друге особе, чије војне здравствене књижице није имала код себе.

Осумњичена је осим тога, а како наводе у Тужилаштву, у апотекама подизала дијететске суплементе и медикаменте који се не издају на рецепте. Наиме, преписивала је друге лекове у противвредности ових суплемената. Раднице апотека су јој то омогућиле, а ти рецепти су даље слати на наплату у Фонд за СОВО који је обављао рефундацију.

(ВИДЕО) Ко је и зашто хтео да преузме Југ? Дошли су идентично обучени и напали „шипку“ кад се најмање очекивало! Хронологија крваве туче међу Гробарима и пропалог пуча на дербију!

ПОМОЋ ЦИВИЛА

У ПОПУЊАВАЊУ и потписивању одређеног броја рецепата С. П. су помагала још два цивилна лица запослена при Војсци, наводе у ОЈТ.

Како је Министарство одбране саопштило, 12. децембра је у заједничкој акцији пресечен случај криминалне делатности у Војној болници у Нишу, након вишемесечног ангажовања.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Огласила се полиција поводом нереда на Вечитом дербију: Међу повређенима и странци, укупно 26 особа ухапшено

ИСТИНА УГЛЕДАЛА СВЕТЛОСТ ДАНА: Поверљив документ ХВО-а потврда злочина Бошњака над Србима

НЕМОРАЛНА ОПАТИЦА: Рађала је децу, помагала љубавнику у убиствима и водила БЛУДНИ ЖИВОТ који је згрозио и невернике

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri