Pixabay
Друштво Србија

ЛЕКАРИ ДЕМАНТУЈУ СЕРГЕЈА ТРИФУНОВИЋА: Буџетски фонд није одбио ниједног пацијента!

Ниједан пацијент са потпуном документацијом који се обратио Буџетском фонду за лечење у иностранству није одбијен, саопштили су данас лекари који учествују у раду тог фонда и додали да је циљ појединаца да се лечење деце у иностранству политизује.

„Већ дуже време слушамо и гледамо како се један племенити и нимало лак рад ставља на стуб срама од стране људи који су најмање позвани да причају на тему лечења деце. Прећуткивали смо многе приземне и нашој професији недостојне коментаре желећи само да заштитимо сву ту децу и њихове породице, али и наш рад, од беспотребне политизације“, наводи се у саопштењу.

СТАМЕНКОВСКИ: ХВАЛА ДОДИКУ И НАРОДУ СРПСКЕ ШТО СУ САЧУВАЛИ РЕПУБЛИКУ

Лекари наглашавају да је некима, иако се на други начин декларишу, циљ да се лечење деце у Србији и у иностранству политизују.

„Као чланови лекарске комисије, који се свакодневно суочавамо са најтежим дијагнозама, тешким животним причама и околностима пред којима би многи устукнули, овим путем желимо да поручимо да нећемо допустити да о лечењу деце говоре нестручни и они који не износе праве чињенице, већ обмањују јавност“, кажу лекари.

(ФОТО) Давор Драгичевић ,,прави кућу” у центру Бањалуке и најављује НОВУ ДРЖАВУ!

Наводе да ниједан пацијент који је доставио потпуну документацију за лечење у иностранству није одбијен, чак су и они са непотпуном документацијом упућени како да документацију употпуне.

„Када спомињемо потребну документацију, она се не односи на брдо папира, већ само на конзилијарно мишљење минимум три лекара о потреби наставка лечења у некој иностраној здравственој установи. Особа која се школовала да тумачи различите улоге, а не да лечи људе,морала би да буде прецизна када саопштава податке да је неко дете одбијено за лечење у иностранству“, пише у саопштењу достављеном медијима.

(ФОТО) НАЈЧУДНИЈИ НАДГРОБНИ СПОМЕНИЦИ У СРБИЈИ: Живота и његове жене, прасе, пиле на тањиру…

Додају да је за дете оболело од ретке болести „моја моја“, за које се у јавности помиње да му није одобрено лечење од стране државног фонда, било један од разлога зашто је формиран Буџетски фонд.

„Они су захтев за лечење у иностранству поднели у октобру 2014. године, два месеца пре него што је формиран Буџетски фонд. Сви захтеви за лечење деце оболеле од ретке болести „моја моја“ били су позитивно решени у Буџетском фонду“, тврде лекари.

(ВИДЕО) СПЕКТАКУЛАРНО ХАПШЕЊЕ НА ВОЖДОВЦУ: Погледајте како падају дилери који деци поред школе продају дрогу! КАО НА ФИЛМУ

Подсећају да је друго решење за лечење у иностранству које је Буџетски фонд донео, било је управо за лечење детета оболелог од ове болести на клиници у Цириху.

„У нашем раду је апсолутно све транспарентно. Од тога ко су чланови лекарских комисија који решавају пристигле захтеве (лекарске комисије су састављане од наших најеминентијих стручњака изразлицитих области, јер смо свесни да не можемо сви да се разумемо у сваку врсту лечења), преко тога с колико новца располажемо, до тога колико је новца утрошено за нечије лечење“, наглашавају они.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВИ СНИМАК СТРАШНЕ НЕСРЕЋЕ НА АУТОПУТУ! Сведоци кажу да је МАГЛА БИЛА КАО ЗИД!

Како кажу волели би кад би други уместо громогласних памфлета изговорених на колоквијални начин део своје неспорне енергије усмерили на објављивање података ко су колеге које одлучују о упућивању на лечење у иностране установе, на основу чега доносе такве одлуке и колико је новца од прикупљених средстава утрошено на конкретне случајеве лечења.

На примедбу слабе заступљености у јавности, наводе да је сада доступна и инфо линија 0700333443, која служи да се добију основне информације и да се додатно олакша пут до потребног лечења.

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ О УЖАСНОЈ НЕСРЕЋИ КОД ЈАГОДИНЕ: Бог свети зна… ЉУДИ СУ ВРИШТАЛИ, било је ужасно! Верујте нисам смео да гледам…

Заједничко саопштење потписали су доц др Синиша Дучић,проф. др Дејан Шкорић, др Горан Вукомановић,проф. др Владислав Вукомановић, доц. др Радоје Симић,проф др Александар Сретеновић,проф др Љиљана Вујотић,проф. др Светозар Путник, проф. др Даница Грујичић.

Подсетимо, оснивач фондације „Подржи живот“ Сергеј Трифуновић рекао је да је та фондација прихватала случајеве које је Министарство одбијало и истакао да је наводно у једном од образложења случаја који су одбили, а реч је о једној девојчици која је боловала од болести „моја моја“ која се јавља код једног од 3 милиона деце, стајало „Нажалост, ваша болест није довољно ретка.“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОПИО БЕНЗИН ПА СЕ ЗАПАЛИО ЗБОГ ОТКАЗА У ПЕКАРИ: Младић (20) из Чачка критично, биће пребачен на клинику у Београд

ХТЕЛА ЈЕ ДА УТИЧЕ НА ЦИК! ДОДИК: Кормакова је озлојеђена јер њени пулени нису прошли

Ратне игре Лондона: Русија напада, Британци гасе струју у Москви

Сутра обележавање 23. годишњице страдања Срба у западној Крајини

Зашто је Вучић у Казахстан повео пет министара и два градоначелника?

Курир/Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue