Србија

ХАОС НА СУЂЕЊУ ЛЕГИЈИ! УЛЕМЕК БЕСНЕО: За..бавате ме већ 17 година! Срамота ме је ваше срамоте

Огорчен што поступак против њега за организовање побуне „црвених беретки“ 2001. Траје седам година, Улемек кратко рекао да није крив и да га је срамота што суђење креће изнова.

Милорад Улемек Легија, коме се суди због сумње да је организовао оружану побуну Јединице за специјалне операције 2001. године, изјавио је јуче пред Специјалном судом да нема шта да изнесе у своју одбрану јер није крив, као и да га је „срамота туђе срамоте“.

(ФОТО) ЗАВЕТНИЦИ ПОНОВО УДАРИЛИ на прозападне НВО!

– Оптужницу сам примио, језички сам је разумео, али не знам како да се изјасним. Срамота ме ваше срамоте. Ова агонија траје већ 17 година, ово је догађај од пре 17 година, а правосуђу је требало 10 да покрене поступак. Млатимо се седам година на суду и данас ово креће из почетка. Из почетка ћемо опет да слушамо исте приче. Да нисам сада овде, мислио бих да ме неко за*ебава – изнервирано је за судском говорницом рекао Улемек, који је јуче под специјалним мерама обезбеђења у Специјални суд пребачен из пожаревачке Забеле.

Робија у Забели

ПОТРЕСНО! ОТЕЛИ СУ МИ СИНА ИЗ ПОРОДИЛИШТА: Срела сам га после 30 година на улици

Легија, који служи максималну казну од 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића и других кривичних дела, рекао је да оно што се ради њему и осталим оптуженима „више нема смисла“.

– Писао сам два пута писма председнику суда, да видим зашто се све ово ради, али сам сваки пут добио неке паушалне одговоре. Нећу да улазим у политичке игре које се играју, али ово више нема смисла. Седам година после истраге ми смо овде, два већа су судила и буквално процес довела до краја, а ми сад опет крећемо из почетка. Молим вас, или нађите снаге да ставите тачку, или решите овај случај. Не знам шта друго да кажем – обратио се оптужени судском већу, пред којим је због измене у саставу поступак формално морао да крене изнова.

(ВИДЕО) НОВИ СКАНДАЛ У СРПСКОМ РУКОМЕТУ: Прво се потукли играчи на терену, а онда се дохватили и директори

Власт над јединицом

Он је пристао да одговара на питања „како не би ускратио остале оптужене да се бране“, а они су јуче такође негирали извршење кривичног дела. Одговарајући на питања, Легија је навео да нису тачни наводи тужилаштва да је имао неограничен утицај и власт над ЈСО иако је у време побуне био пензионисан.

– То је ван домета памети. Па вештаци психијатри су овде рекли да таква теза не постоји чак ни животно, да неко има неограничен утицај и власт над неким. И док сам био у ЈСО, нисам имао власт, већ овлашћења која ми припадају као команданту – рекао је Улемек.

УЖАС У НОВОМ САДУ: Полиција тражи тело жене у Дунаву! СУМЊА СЕ ДА ЈЕ МУЖ ГУРНУО С МОСТА!

Звездан Јовановић
ПРЕДСТАВЉАЈУ МЕ КАО ПСИХИЧКИ НЕСТАБИЛНОГ

Наводе оптужнице негирао је и Звездан Јовановић, који је рекао да је оптужница „злонамерна и политичка“.

– Тужилаштво ме представља оваквом оптужницом као психички нестабилну особу, особу која нема здрав разум. Не ради се о томе да је Улемек ту био на наше инсистирање, већ да га је један функционер бивше власти гурао ка Јединици. Он у ЈСО није имао власт, него поштовање – рекао је Јовановић, не откривајући о ком функционеру говори.

Ћерка и супруга у публици
ТАТА ТИ СЕ ИЗНЕРВИРАО

СТАРАЦ СИЛОВАО ПАСТОРКУ (15): Подводио је за 100 евра!

Суђење Милораду Улемеку и осталим оптуженима за побуну ЈСО јуче су из публике пратиле Легијина супруга Александра Ивановић и њихова најстарија ћерка. Легија није крио задовољство што их види иза непробојног стакла које дели публику од дела у ком седе оптужени.

– Изнервирао ти се тата – рекла је кратко Александра ћерки после Легијиног излагања пред судским већем.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ – Дебата са новинарком Н1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала „Мирдита“

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Posted by Милица Ђурђевић on Wednesday, 21 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Младеновић: Метро више није само обећање и маштање

Полиција нашла опроштајно писмо нападача на Амбасаду САД у Подгорици

Бастаћ: Време је за промене

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
20°
Sun
21°
Mon
16°
Tue
21°
Wed