Printscreen
Економија Србија

Ледо потврдио: Србија блокирала удео у Фрикому

Србија је на захтев Сбербанке Русије привремено забранила компанији "Ледо", која послује у оквиру хрватског концерна "Агрокор", да располаже својим уделом у "Фрикому", пренео је портал "SeeBiz.hr".

Реч је, наиме, о привременој забрани располагања и оптерећења 100 одсто пословног удела „Ледо“ д. д. у друштву „Фриком“ д. о. о. Београд, коју је наложио Трговински суд у Београду почетком јуна ове године.

Привремена мера забране одређена је као осигурање за потраживање Сбербанке у износу од 100.000.000 евра (износ главнице) и 1.323.493,44 (приписана камата на дан 25. мај 2017), а која произлази у складу са гаранцијама на основу уговора о кредиту потписаном 21. фебруара.

На ту одлуку суда је, међутим, најављена жалба која ће бити поднета у законском року.

„Лего“ је истовремено саопштио да је Сбербанк покренуо поступак арбитраже против „Агрокора“ д. д. и 11 фирми гарантора (укључујући „Ледо“) који се води пред Лондонским судом међународне арбитраже (ЛЦИА) а у вези са 450 милиона евра датих „Агрокору“, које Сбербанка сада потражује због увођења поступка привремене управе у Хрватској.

Паралелно, за време трајања арбитражног поступка, Анте Рамљак је енглеском суду поднео захтев за признавањем учинака привремене управе у Енглеској и Велсу.

Странке у арбитражном поступку су прихватиле мировање арбитражног поступка док се правоснажно не одлучи о захеву Рамљака, а што се очекује најраније у новембру ове године.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Куба “звучним нападом” хтела да оглуви америчке дипломате?

Статистика ваздушних удара у Сирији: Руска авијација одрадила озбиљан посао

ПОТЕРА У НЕМАЧКОЈ: Србин украо стотине хиљада евра из блиндираног возила

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun